Modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare continuă în tot judeţul

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , , , , ,

Published on mai 07, 2015 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, a vizitat trei puncte de lucru vizând implementarea proiectului de introducere a apei curente şi a canalizării.

În cursul zilei de azi acesta s-a deplasat la Păuliş, Ghioroc şi Ineu, trei obiective unde lucrările se desfăşoară în ritm alert.

„La Păuliş şi Ghioroc lucrările de extindere şi de reabilitare a reţelei de apă sunt în grafic, chiar într-un stadiu avansat. De asemenea, se lucrează şi la canalizare, astfel încât cetăţenii din cele două comune să beneficieze în cel mai scurt timp de condiţii europene de confort în acest domeniu. Este un obiectiv general valabil pentru tot judeţul. Astăzi am vizitat trei localităţi, dar se lucrează în multe alte comune şi oraşe, cu scop final realizarea unei reţele de apă-canal cât mai aproape de standardele europene” a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

La Păuliş, se vor reabilita 1955 m de reţea, aceasta urmând să se extindă cu 5.301 m. De asemenea, se va extinde reţeaua de canalizare, cu 10.941 m, lucrări efectuate pe 25 de străzi, cu o valoare totală de 7.312.336 lei. Stadiul exact al lucrărilor este de 25,54%, la extinderea reţelei, 78,98% la reabilitarea reţelei, respectiv 62,80% la extinderea canalizării.

La Ghioroc, se reabilitează şi se extinde reţeaua de apă, pe o lungime de 2.456 m de reţea apă, inclusiv aducţiune Vladimirescu – Ghioroc, cu o lungime totală de 17.160 m. În ceea ce priveşte reţeaua de canalizare, aceasta va fi extinsă cu 9.166 m. Valoarea alocată lucrărilor pentru această localitate este de 10.092.285,89 lei. Stadiul exact al lucrărilor este de 91,01%, la extinderea reţelei (inclusiv aducţiunea), 86,80% la reabilitarea reţelei, respectiv 30,59% la extinderea canalizării.

La Ineu, cel de-al treilea obiectiv vizitat, lucrarea este mult mai complexă, incluzând reabilitare şi captare de apă, staţie de tratare apă şi rezervoare de apă, valoarea întregii lucrări fiind de 8.634.301 lei.

„Lucrarea este la început, dar se desfăşoară în ritm alert, fapt confirmat şi de constructor, care a estimat ca termen de finalizare luna august. Prin această staţie modernă cetăţenii Ineului vor beneficia nu doar de apă de o foarte bună calitate, dar întregul sistem de epurare a apelor reziduale va fi la standarde moderne” a precizat preşedintele Consiliului Judeţean.

Printre obiectivele incluse în lucrare se numără:

- reabilitarea frontului de captare din zona Tămand (reabilitarea forajelor, împrejmuirea sanitară a puţurilor, introducerea unei noi conducte de aducţiune, ecologică, asigurarea puţurilor de foraj cu pompe submersibile, construirea unei staţii de clorare);

- reabilitarea staţiei de tratare Tămand;

- un castel de apă 500mc

- două rezervoare de apă (de 200, respectiv 500 mc).

În prezent, lucrarea complexă este executată în proporţie de 16,80%.

[nggallery id=318]

No Comments

Comments for Modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canalizare continuă în tot judeţul are now closed.