Glad Varga: „Primăriile pot face împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru cofinanţarea proiectelor europene”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on aprilie 19, 2023 with No Comments

Deputatul liberal arădean Glad Varga susţine că unităţile administrativ-teritoriale pot face împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru cofinanţarea proiectelor finanţate din fonduri europene.

„UAT-urile pot solicita, în 2023, contractarea de împrumuturi, în condiții favorabile, de la Trezoreria Statului, în limita sumei de 1 miliard de lei, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor. Se evită astfel blocarea unor proiecte sau chiar necesitatea de a restitui sumele alocate şi intrarea în insolvenţă, ca urmare a lipsei de resurse financiare în bugetele locale. Finalizarea proiectelor va avea ca efect creșterea calității serviciilor publice pentru cetățeni”, susţine Glad Varga, deputat PNL de Arad.

De menţionat că termenul limită de depunere la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice/administrațiile județene ale finanțelor publice a documentelor necesare pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale este 1 august 2023.

Detalii privind condiţiile de acordare a împrumuturilor sunt disponibile aici: https://bit.ly/413yepN.

 

No Comments

Comments for Glad Varga: „Primăriile pot face împrumuturi de la Trezoreria Statului pentru cofinanţarea proiectelor europene” are now closed.