Alexandra Braica şi Dorel Căprar l-au însoţit pe ministrul Andreas Storm la centrul INTEGRA

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , , , ,

Published on martie 26, 2013 with No Comments

Secretarul de stat pentru dialog social, Alexandra Braica, deputatul Dorel Căprar şi prefectul Cosmin Pribac l-au însoţit pe ministrul german din Saarland, Andreas Storm, în vizita sa la centrul de intervenţie timpurie INTEGRA. Centrul se ocupă de recuperarea persoanelor cu dizabilităţi mintale din Arad. Germanii din Saarland au o lungă tradiţie de sprijinire a cetăţenilor din Banat după 1989, în special în zonele Arad – Lipova – Valea Mureşului, prin proiecte umanitare.

„Din păcate, sărăcia este încă o mare problemă în multe zone ale judeţului Arad. Cred că în multe situaţii, implicarea unor asociaţii de caritate şi a unor voluntari pot oferi un sprijin important. Oaspeţii noştri germani nu întind o mână şi ne dau un exemplu de implicare. Ştiu că germanii din Saarland susţin Asociaţia DRFK, cu o activitate intensă în zona Banatului şi Cercul de prietenie român-german din Lipova, care ajută persoanele în dificultate din oraşul de pe Valea Mureşului. La întâlnirea cu ministrul landului german am  avut un schimb de experienţă util legat de modalităţile prin care putem acţiona eficient pentru protecţia socială a celor aflaţi în dificultate”, a spus deputatul Dorel Căprar.

Secretarul de stat Alexandra Braica apreciază, la rândul său, implicarea comunităţii germane în rezolvarea problemelor sociale şi de sănătate din judeţul Arad. „Germanii demonstrează că nu au uitat Banatul şi implicit Aradul, zone în care comunitatea germană a avut un rol istoric important. Este de apreciat spiritul comunitar de care dau dovadă, interesul pentru problemele uneori foarte grave pe care le au unii cetăţeni din judeţul Arad. Parteneriatul cu germanii este foarte util, putem învăţa multe lucruri din aceste întâlniri, inclusiv cum să aplicăm politici mai eficiente pentru combaterea sărăciei şi sprijinirea persoanelor aflate în dificultate”, a declarat Alexandra Bra

No Comments

Comments for Alexandra Braica şi Dorel Căprar l-au însoţit pe ministrul Andreas Storm la centrul INTEGRA are now closed.