Florin Tripa, PSD: „Klaus Iohannis sfidează cetățenii țării prin atitudine și comportament“

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , , , ,

Published on aprilie 24, 2015 with No Comments

Președintele Klaus Iohannis este acuzat de PSD pentru închirierea unui avion de lux pentru deplasarea de joi la Bruxelles, unde a participat la un summit extraordinar ca răspuns la criza imigranților dinspre Africa de Nord.

„Este vorba despre un avion Challenger 300 al companiei Toyo Aviation, care aparține miliardarului egiptean Tarek El Feki. Mai este probabil doar un pas până ce președintele Iohannis se va autointitula lider regional, în condițiile în care de abia și-a încheiat un concediu de odihnă, și acela de lux, și mai ales discutabil în contextul actual.

În acest timp premierul Victor Ponta și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu au ales să călătorească săptămâna trecută cu un avion de linie aparținând Tarom. Mai mult decât atât, după peripețiile legate de aterizare, Victor Ponta a fost cel care i-a îmbărbătat pe pasageri, urcând la sol în microbusul destinat călătorilor și socializând cu oamenii, plin de naturalețe.

Klaus Iohannis se joacă însă de-a VIP-ul european, cu aer fals aristocratic, care simte miros de kerosen în aeronavele Tarom și o face foarte scump pe cheltuiala contribuabilului, adunând probabil amintiri exclusiviste și prețioase pentru un viitor volum de memorii.

În contextul în care Guvernul Ponta depune eforturi pentru micșoararea cotei TVA la alimente și analizează variante pentru reducerea la 9% a TVA la apa de consum casnic, Iohannis se comportă sfidător la adresa celor care trudesc în această țară. Abuzurile învelite în lux și opulență ale fostului premier Ungureanu și el mare iubitor de trai regesc ar trebui să-i dea de gândit președintelui în exercițiu” a firmat Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

Acesta oferind și următoarele informații suplimentare:

- Aeronava închiriată de Klaus Iohannia pentru deplasarea la Bruxelles este un Challenger 300 care aparţine companiei Toyo Aviation, a miliardarului egiptean Tarek El Feki.

- Compania a fost înfiinţată în 2007 şi, potrivit site-ului propriu, îşi propune să redefinească stilul de călătorie bussines, la un nivel superior clasei VIP. Condiţiile din interior sunt la cel mai înalt nivel, atât din punct de vedere al mobilierului, cât şi al altor dotări tehnice puse la dispoziţia pasagerilor (TV LCD, DVD player cu sistem audio performant, comunicaţii prin satelit etc.).

- Avionul Challenger 300 are o capacitate de 9 locuri şi a fost fabricat în 2009. Are o viteză de croazieră de 850 de km/oră şi o viteză maximă de 891 de km/oră şi poate parcurge 5741 de km între două alimentări. Lungimea avionului este de 20,92 de metri. Avionul costă 20 de milioane de euro, iar o oră de zbor poate fi taxată de operatori cu mii de euro (între 3.000 şi 8.000 de euro pe oră).

 

No Comments

Comments for Florin Tripa, PSD: „Klaus Iohannis sfidează cetățenii țării prin atitudine și comportament“ are now closed.