UTA – Petrolul, în prima rundă a play-off-ului ligii secunde la fotbal

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iunie 17, 2020 with No Comments

Așa cum se știe, prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF, care a fost validată în cadrul şedinţei Comitetului Executiv, s-a luat hotărârea ca sezonul 2019-2020 al ligii secunde să se încheie cu un play-off între primele şase clasate la momentul întreruperii cauzate de pandemia COVID-19.

Astfel, cele șase cluburi care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021, vor disputa un play-off constând în cinci etape (o singură manșă). Trebuie precizat că echipele de pe primele trei poziții vor disputa trei din cele cinci jocuri pe teren propriu. Clasamentul va fi actualizat cu înjumătățirea  punctelor acumulate până la data de 16 martie 2020.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului s-a făcut pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți, în care s-a ținut cont că ocupantele primelor trei locuri din clasamentul de la momentul întreruperii vor disputa 3 din cele 5 jocuri pe teren propriu.

UTA a fost reprezentată la Casa Fotbalului, la tragerea la sorți, de fostul său portar din anii 78-82, Helmuth Duckadam. Acesta a răspuns solicitării fostei sale grupări și a extras numărul de ordine 1 pentru „Bătrâna Doamnă”, așa cum ar fi fost normal dacă se respecta întocmai regulile tabelei Berger.

La finalul tragerii la sorți, a rezultat următorul program al play-off-ului:

Etapa I: 4 iulie 2020

UTA Arad – Petrolul Ploiești

Turris Oltul Turnu Măgurele – Campionii FC Argeș

CS Mioveni – Rapid

Etapa a II-a: 11 iulie

Petrolul Ploiești – Rapid

Campionii FC Argeș – CS Mioveni

UTA Arad – Turris Oltul Turnu Măgurele

Etapa a III-a: 18 iulie 2020

Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești

CS Mioveni – UTA Arad

Rapid – Campionii FC Argeș

Etapa a IV-a: 25 iulie 2020

Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș

UTA Arad – Rapid

Turris Oltul Turnu Măgurele – CS Mioveni

Etapa a V-a: 1 august 2020

CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele

Campionii FC Argeș – UTA Arad

Echipele clasate pe primele două locuri la finalul play-off-ului vor promova direct în Liga 1, în timp ce formația de pe poziția a treia va disputa cu joc de baraj cu locul 6 din play-out-ul Ligii 1. Trebuie reamintit că UTA are pe rol și procesul intentat FRF-ului la TAS pentru înjumătățirea punctelor în acest play-off, decizia urmând să fie făcută publică până pe 3 iulie.

„Petrolul e un adversar pe care nu ni l-am dorit pentru primul meci din acest play-off. Chiar dacă am câștigat de două ori împotriva ploieștenilor în acest an, partida de pe 4 iulie nu va semăna deloc cu ceea ce a fost. Vom avea în față o formație extrem de motivată, care va dori să demonstreze că acele două eșecuri cu 3-0 împotriva noastră nu reflectă ei și a jucătorilor ce o formează. În plus, Petrolul mi se pare o echipă mult trasformată în bine cu Costel Enache pe bancă, deși a avut atuurile sale și cu Flavius Stoican la timonă. Sigur, va trebuie să ținem cont de valoarea adversarului, dar aș vrea să nu ne raportăm prea mult la el, ci la noi. Și când zic asta mă gândesc în primul rând la mentalitatea pe care trebuie să o avem în acest play-off, căci, din punctul meu de vedere, ea ar putea fi cheia pentru îndeplinirea obiectivului. Sigur, și aspectele de ordin fizic, tactic și tehnic sunt foarte importante, dar mentalul va fi esențial” a declarat Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Costel Enache, tehnicianul petroliștilor, nu a părut prea încântat de ”țintar”: „Nu e chiar ce ne-am fi dorit, dar nu mai are rost să analizăm lucrurile. Destinul a aranjat în așa fel, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Ne așteaptă, într-adevăr, un debut destul de greu. Suntem conștienți că UTA e o echipă care arată forță, o echipă echilibrată, o echipă constantă. Rezultatele ei nu sunt întâmplătoare. Vin pe un joc organizat, pe o emulație bună. Eu cred că și noi arătăm bine, am mai avut timp să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să mai corectăm din ce nu a mers foarte bine și cred că o să fie un meci frumos. Începem tare, dar nici nu erau meciuri pe care să ni le fi dorit în mod special. Echipele sunt echilibrate, arată și punctajul. Fiecare a avut timp să se organizeze în perioada asta pentru ceea ce urmează. Meciuri ușoare nu prea văd”.

No Comments

Comments for UTA – Petrolul, în prima rundă a play-off-ului ligii secunde la fotbal are now closed.