Claudia Boghicevici: „Deși produce șomeri pe bandă, guvernul USL abandonează Planul Național pentru Crearea Locurilor de Muncă”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 02, 2013 with No Comments

Deputatul PDL Claudia Boghicevici atrage atenția că actualul Guvern USL întârzie de peste 10 luni de zile adoptarea Planului național pentru crearea locurilor de muncă, în condițiile în care acest plan era elaborat la momentul schimbării guvernului Ungureanu, în mai 2012.

Deputatul PDL consideră că amânarea adoptării acestui plan este cu atât mai regretabilă cu cât actualul guvern USL se dovedește a fi doar o fabrică de produs șomeri, așa cum o arată situațiile critice de la companii precum Oltchim sau Mechel.

Deși în timpul campaniei electorale a promis angajaților acestor companii că va lua măsuri pentru menținerea locurilor de muncă, Guvernul USL își dă acum arama pe față patronând distrugerea a mii de locuri de muncă la Oltchim sau în combinatele Mechel. Din păcate pentru români, aceste disponibilizări nu vor fi singulare în guvernarea toxică a USL. Așa cum a admis Ministerul Economiei, Guvernul USL pregătește disponibilizări în 16 companii din energie, după cum arată un proiect de ordonanță de urgență obținut de presă. Guvernul Ponta produce șomeri pe bandă rulantă și este impotent în a oferi soluții românilor afectați. Singurele locuri de muncă create de acest guvern sunt cele pentru propria clientelă politică, așa cum se vede și din umflarea birocrației la Ministerul Economiei, unde acum există 7 secretari de stat, față de 2 pe vremea guvernului PDL”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL consideră că Guvernul USL tratează fie cu fatalitate, fie cu nepăsare actuala criză a locurilor de muncă din industria românească, în condițiile în care nici Ministerul Economiei nici Ministerul Muncii nu oferă vreo soluție în această problemă. ”Așa hulită cum a fost ea, guvernarea de dreapta a avut o viziune în problema locurilor de muncă, de aceea am și lăsat la cheie un plan național pentru locurile de muncă, și în special pentru angajarea tinerilor la 4 luni după terminarea studiilor. În plus, ca deputat am promovat măsuri active și facilități pentru angajatori și angajați în modificările la legea 76/2002, dar și în amendamentele depuse la proiectul de buget. La aceste proiecte concrete Guvernul USL a răspuns cu aroganță și sfidare, respingând amendamentele și amânând inexplicabil adoptarea planului național pentru locuri de muncă. Acest Guvern USL sfidează nu doar așteptările românilor, dar și angajamentele internaționale ale României, din moment ce România s-a angajat încă din ianuarie 2012 că va elabora Planul respectiv. Prin acest Plan trebuia să găsim soluțiile pentru angajarea tinerilor în termen de patru luni de la finalizarea studiilor sau pentru încadrarea lor într-un curs de formare profesională, la finalul căruia să fie angajabili. Pentru Guvernul USL însă acest obiectiv nu este important, prioritatea lui fiind doar asigurarea locurilor de muncă pentru propria clientelă politică”, a  mai adăugat Claudia Boghicevici.

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: „Deși produce șomeri pe bandă, guvernul USL abandonează Planul Național pentru Crearea Locurilor de Muncă” are now closed.