Forumului Democrat al Germanilor din Arad nu-i va uita pe etnicii germani din România deportaţi la muncă forţată în fosta URSS

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 24, 2014 with No Comments

Astăzi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Forumului Democrat al Germanilor din Arad (FDGA), reprezentanţii acestuia au vorbit despre evenimentele pe care le vor organiza în următoarele zile. Astfel, în data de 26 ianuarie, începând cu ora 10, în Satu Nou (comuna Mişca) va avea loc comemorarea deportării la muncă forţată a germanilor din România în fosta URSS, după cel de-al doilea Război Mondial. Despre acest eveniment ne-a relatat atât preşedintele FDGA, Michael Szellner, cât şi Magdalena Contraş, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deportaţi în Rusia. Aceasta din urmă a ţinut să facă precizarea că anul trecut a vizitat casele deportaţilor sau familiilor acestora din 13 localităţi arădene. Magdalena Contraş face aceste vizite de 24 de ani. „La început erau 600 de deportaţi, iar acum mai sunt doar 90. Cel mai în vârstă are 91 de ani. Sunt familii sărace bântuiţi de povara bătrâneţii. Mulţi au rămas singuri, deoarece copiii au plecat în Germania”, a declarat Magdalena Contraş.

O altă manifestare va avea loc în data de 28 ianuarie, de la ora 14:00, la Liceul „Adam Müller Guttenbrunn” din Arad (strada Posada, Nr.19) şi se referă la vernisajul expoziţiei Ambasadei Germaniei la Bucureşti cu titlul „Germana, limba marilor idei”.

Ultimul eveniment din această lună, anunţat în conferinţa de presă este „Degustarea cârnaţilor bănăţeni”, sărbătoarea anuală a săptămânalului german „Banater Zeitung”, care se va desfăşura în premieră în judeţul Arad, în data de 30 ianuarie, la Sântana.

 

No Comments

Comments for Forumului Democrat al Germanilor din Arad nu-i va uita pe etnicii germani din România deportaţi la muncă forţată în fosta URSS are now closed.