UTA a scris o nouă pagină reper în „eterna” dispută cu Poli!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 21, 2017 with No Comments

O seară frumoasă de fotbal la Timișoara, în derby-ul vestului dintre UTA și Poli, cu un teren și o vreme perfecte, cu peste 15.000 de spectatori în tribune, dintre care peste 1.500 de arădeni. Totul încununat cu o victorie clară a alb-roșiilor, 3-0 (2-0), grație reușitelor lui Curtuiuș (min. 35), Gligor (min. 37) și Piccioni (min. 90+2).

Din fericire, în ciuda rivalității „istorice”, înainte, pe parcursul meciului și după fluierul final nu s-au consemnat incidente notabile între „ultraşii” celor două grupări istorice ale fotbalului vestic și românesc. Au fost două galerii frumoase, care au punctat prin scandări, coregrafii și spectacole pirotehnice, cei care s-au bucurat fiind de această dată alb-roșii.

Meciul a început într-o notă de echilibru, Taub şi Muntean ratând două bune ocazii de a deschide scorul în primul sfert de oră. A fost o primă repriză cu un joc deschis, Blănaru şi Adi Petre trecând de asemenea pe lângă deschiderea scorului. Care s-a modificat prima oară în minutul 31, atunci când Jorza a trimis excelent o pasă în adâncime pentru Curtuiuş, acesta a preluat perfect, a avansat talonat de doi adversari, și a înscris cu un şut la colţul lung de la marginea careului. Poli a acuzat din plin șocul, iar peste numai două minute s-a făcut 2-0, Gligor marcând cu capul, din șase metri, după un corner executat de Burlă şi o recentrare cu capul al lui Adili. Până la pauză UTA a știut să gestioneze perfect rezultatul, în ciuda încercărilor timișorene de se apropia periculos de poarta lui Miron. A fost o perioadă presărată cu greșeli, întreruperi, un joc mai aspru, intrări la limită și cartonașele galbene aferente.

UTA a început bine și partea a doua, în care trebuie menționate raidurile lui Strătilă, dar și şuturile periculoase expediate de Petre şi Tănase. Timișorenii au forțat înscrierea unui gol care să-i readucă în meci, dar nu au avut inspirația și luciditatea de a și-l trece în cont. În schimb au mai fost „executați” o dată, în prelungiri, atunci când Piccioni a marcat din șase metri, după o frumoasă cursă a lui Vîlceanu, care i-a pasat perfect italianului. Chiar înainte de ultimul fluier Taub a fost eliminat pentru al doilea galben, acesta fiind ultimul eveniment notabil al partidei. Una în care UTA a fost superioară, rezultatul menținând-o în cursa pentru un loc promovabil, cursa care se va încheia, cel mai probabil de abia după ultima etapă.

Formaţii:

Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu –Teuţ (46 Sorescu), Birău (54 Ungureanu), Măd.Stancu, Ghinescu (74 Bădăuţă) – Şt.Blănaru.

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor (61 Vîlceanu), Burlă – Strătilă, Chindriș, Jorza (65 Tănase), Muntean – Curtuiuș (71 Piccioni), Petre.

Arbitri: Marcel Bîrsan (Bucureşti) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Mihai Marica (Bistriţa Năsăud) Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc – Harghita), Cristian Petropulos (Alba Iulia – Alba).

Foto: uta-arad.ro

No Comments

Comments for UTA a scris o nouă pagină reper în „eterna” dispută cu Poli! are now closed.