Peste 300 de abateri constatate de poliţiştii de la rutieră

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 13, 2013 with No Comments

Poliţişti aarădeni au participat, miercuri, la mai multe acţiuni ce au avut drept scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe raza judeţului. Rutieriştii au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, dar şi la trecerile la nivel cu calea ferată.

Au fost verificate sute de autovehicule iar pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 56.000 de lei. Dintre acestea, 55 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 35 pentru lipsa centurii de siguranţă, iar 15 pentru neacordarea de prioritate la trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, au fost sancţionaţi şi 12 pietoni care nu au traversat regulamentar.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au reţinut 45 de permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare. Poliţiştii rutierişti au constatat şi două infracţiuni în flagrant. Este vorba despre doi şoferi dintre care unul conducea un autoturism ce avea numărul de înmatricular expirat iar celălalt conducea un autoturism deşi avea permis de conducere necorespunzator categoriei respective.

Pe numele celor doi şoferi, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

 

No Comments

Comments for Peste 300 de abateri constatate de poliţiştii de la rutieră are now closed.