Şedinţă cu scandal azi în Consiliul Judeţean

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on august 27, 2014 with No Comments

Şedinţa Consiliului Judeţean Arad de miercuri, a fost una cu scandal. După ce vicepreşedintele Adrian Ţolea a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului cu numărul 11, referior la rectificarea bugetului general de venituri şi cheltuieli al Judeţului Arad pe anul 2014.

Prin acest proiect, Consiliul Judeţean a alocat bani pentru reparaţiile necesare la drumurile judeţene, pentru continuarea lucrărilor la Unitatea Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Arad şi pentru utilarea cabinetului de Urgenţe Stomatologice.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a refuzat să scoată proiectul de pe ordinea de zi, beneficiind în acest sens de sprijinul majorităţii consilierilor. Acesta a explicat clar celor prezenţi unde vor fi investiţi aceşti bani, astfel proiectul a fost votat cu un singur vot împotrivă, cel al lui Adrian Ţolea şi couă abţineri.

Din sursele pe care le avem, consilierii PDL au fost convocaţi la o şedinţă la sediul partidului, unde au fost aspru “muştruluiţi” pentru alianţa cu Nicolae Ioţcu. Acestora li s-a cerut să-şi prezinte demisiile din partid, demisii în alb deocamdată.

Iată ce au declarat cei doi protagonişti ai scandalului de azi:

„Nu există nicio tensiune între mine şi vicepreşedinte. Cu surprindere am aflat că domnul Ţolea, probabil primind indicaţii din altă parte, a venit cu altă propunere după ce toate propunerile au trecut de comisii în unanimitate. Consider că domul Ţolea nu cunoaşte legea 215/2001 care spune că scoaterea unui punct de pe ordinea de zi se poate face doar cu decizia iniţiatorului . În acest moment consider că nu a luat foarte bine la cunoştinţă ceea ce înseamnă alocările din acest buget. Erau alocări pentru sănătate şi pentru reparaţiile drumurilor judeţene. Cred că o prezenţă mai bună a dumnealui la sediul consiliului judeţean l-ar face să cunoască mai bine proiectele de hotărâre”, a declarat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu

„Astăzi am făcut o propunere de amânare a unui punct de pe ordinea de zi. Datorită faptului că sumele rectificate au fost distribuite exclusiv din pixul pe care îl are dumnealui din poziţia de preşedinte al CJA, fără nicio consultare cu consilierii judeţeni, nici cei ai Puterii, nici cei ai Opoziţiei. Întotdeauna am sprijinit Spitalul Judeţean. Am asistat la o atitudine dictatorială pe care a avut-o preşedintele CJA. Dânsul a dovedit că nu cunoaşte legea administraţiei publice locale. A demonstrat în public că are o atitudine dictatorială, împotriva judeţului Arad, că este total nedemocratic. Era o simplă propunere de amânare pentru câteva zile. Nu ştiu cărui comandament politic răspunde domnul preşedinte Ioţcu. Am văzut că a fost la cot cu Opoziţia. A făcut presiuni asupra consilierilor judeţeni în biroul dânsului. Îl amendez prin această declaraţie şi anunţ că voi lua foarte în serios atribuţiile pe care le am în consiliul judeţean şi voi amenda orice derapaj pe care domnul preşedinte îl va face de acum înainte. Sunt şi alte hotărâri date cu ceva timp în urmă pe care pot să le atac în contencios-administrativ, a spus Adrian Ţolea, vice-preşedinte CJA

Toate celelalte puncte au trecut fără problem cu unanimitate de voturi.

 

 

No Comments

Comments for Şedinţă cu scandal azi în Consiliul Judeţean are now closed.