Valentin Bot, primar al comunei Şiria: „Anul 2015 a fost un an bun pentru comuna noastră”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on septembrie 11, 2015 with No Comments

cetate

Recent, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii mass-media, primarul comunei Şiria, Valentin Bot, a prezentat câteva din realizările acestui an, considerat unul bun de edilul arădean.

“Consider o importantă realizare asfaltarea drumului care duce din centrul comunei la Cetatea Şiria şi releul de televiziune. Aşa cum se ştie, Cetatea Șiria, tradusă prin sintagma „Cetatea Luminată”, este unul dintre principalele obiective turistice din județul Arad. Drumul până sus are aproape 5 km, valoare proiectului, finanţat din fonduri europene, fiind de peste 1.164.000 de lei. Zona este extrem de apreciată și de practicanţii de sporturi extreme. Periodic sunt organizate competiții de planorism, parapantă sau mountainbike, așa că în fiecare weekend cetatea atrage o mulţime de împătimiți ai acestor sporturi. În plus, la cetate pot ajunge mult mai uşor şi elevii şcolilor din judeţul Arad, care pot participa în acest fel la lecţii de istorie, predate inedit” a spus Valentin Bot..

O altă realizare este considerată şi achiziţionarea de utilaje, tot pe un proiect european, însumând peste 1.113.000 de lei. Printre acestea numărându-se o autoutilitară, mai mult decât necesară comunei, care vara va fi folosită pentru intervenţii în caz de incendiu, iar în anotimpul rece la deszăpeziri.

Nu a fost omisă nici modernizarea unor drumuri agricole, dintre care putem aminti cel care leagă Şiria de Mănăstirea Feredeu, prin vii, sau cel care duce la Sântana, cu acces facil la culturile agricole.

“Mă bucur pentru aceste realizări, care nu ar fi fost posibile fără o foarte bună colaborare în consiliul local al comunei şi fără sprijinul inimosului noastru consilier judeţean, Garofiţa Popa. Nu ascund faptul că doresc să candidez pentru un nou mandat, şi am deja zece proiecte pe care vreau să le realizez dacă voi fi ales. Nu ascund că unul dintre ele este asfaltarea tuturor drumurilor din comună” a concluzionat Valentin Bot.

No Comments

Comments for Valentin Bot, primar al comunei Şiria: „Anul 2015 a fost un an bun pentru comuna noastră” are now closed.