Punctul revirimentului?

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 07, 2022 with No Comments

UTA a încercat să facă uitate evoluțiile mai mult decât modeste în deplasare din acest sezon, reușind un meci decent la Sfântul Gheorghe, de unde, după un rezultat alb, s-a întors cu un punct. Pe deplin meritat, în condițiile în care a rezistat pe terenul lui Sepsi, echipa cu cele mai multe goluri marcate în debutul acestui campionat și cele mai multe șuturi la poartă.

Cu un adversar acuzând totuși ritmul meciurilor din trei în trei zile, arădenii au plusat cu un supliment de motivație și energie față de fostele partide. Schimbările, unele chiar curajoase, făcute de Ilie Poenaru, au schimbat în bine prestația echipei, fiind dădătoare de speranțe evoluțiile lui Chindriș, Postolachi sau Jobello.

UTA putea da lovitura chiar în debutul partidei din secuime, la prima acțiune de atac. Postolachi  a primit o minge la marginea careului mare de la Florentin Matei și a șutat cu stângul dar Niczuly a respins. În min. 3, același Matei a trimis un alt șut spre poartă, dar prea slab pentru a-i pune probleme lui Niczuly. Apoi UTA a preferat să se apere atent, să închidă spațiile, sperând să prindă pe picior greșit defensiva covăsneană pe un eventual contraatac.

Sepsi a presat, a beneficiat de mai multe cornere, dar singurele lucruri notabile la poarta lui Iacob au fost șutul lui Andres Dumitrescu, din min. 12, care a trecut prin fața porții, și faza din ultimul minut a primei reprize, atunci când Batha a părut că îl ține de braț pe Tudorie în momentul în care acesta se pregătea să tragă la poartă. După analiza VAR, arbitrul Vidican a lăsat jocul să continue. Dacă se dicta penalty, aproape sigur Batha ar fi fost eliminat, el fiind deja avertizat în min. 25 după un fault dur în jumătatea proprie de teren.

Scenariul primei părți s-a repetat, în mare, după pauză, cu mențiunea că UTA și-a trecut în cont ocaziile mai clare. Lovitura de cap din plonjon a lui Postolachi, din min. 47, a fost trimisă exact în brațele lui Niczuly, iar Jobello, la debut în fotbalul mioritic, a făcut o cursă excelentă pe partea stângă, l-a făcut „jalon” pe Ninaj și rămas singur cu Niczuly a trimis, din păcate, peste poartă.

Hoxhallari a apărut foarte bine la un corner executat de Batha, a trimis spre poarta lui Sepsi cu capul dar Golofca a respins de pe linia porții din fața lui Cascini.

Primul și singurul șut pe poartă al celor de la Sepsi a venit în minutul 61, dar Iacob a respins în corner la execuția lui Damașcan. Finalul a fost tensionat. Bergodi i-a trimis în teren pe Bărbuț, Rondon și Golofca, pentru un plus de viteză, dar nici aceștia nu au găsit „cheia” defensivei arădene.

Dobrescu avea să vadă cel de-al doilea cartonaș galben – și roșul de rigoare – în min. 79, iar UTA s-a mulțumit în ultimul sfert de oră să apere reaultatul de pe tabelă, asta și în condițiile în care Benga s-a accidentat și i-a lăsat locul lui Hoxhallari, iar Chindriș acuza crampe musculare,

Sepsi putea da lovitura în min. 85, atunci când Golofca a șutat din careu la poartă, iar Hoxhallari a deviat din alunecare la câțiva centimetri de stâlpul porții lui Iacob. Ar fi fost chiar nedrept după cum s-au desfășurat ostilitățile în teren, iar UTA poate invoca zicala „Un ochi plânge, un ochi râde”, după un punct de moral smuls pe un teren unde greu se iau puncte. Însă prea puțin raportându-ne la ceea ce pare, din nefericire, specialitatea casei și în acest sezon. Marile ratări!

Oricum, per ansamblu, o evoluție prin care UTA pare să arate că a depășit pasa neagră, iar lucrurile încep să intre pe un făgaș normal. Partida cu „U” Cluj, de peste o săptămână, poate confirma sau infirma acest lucru.

Au evoluat:

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Ciobotariu, Dumitrescu (84 Ispas)– Rodriguez (55 Aganovic), N. Păun, C. Matei, Damașcan (65 Bărbuț) – G. Ion (65 Golofca), Tudorie (65 Rondon).

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga (57 Hoxallari), Chindriș, Dobrescu – Batha, Cascini – Șteau (65 Isac), Fl. Matei (65 Stahl), Otele (57 Jobello) – Postolachi (65 Keșeru).

Arbitri: R. Vidican (Satu Mare) – la centru, Al. Cerei (Cluj) și Ad. Vornicu (Iași) – asistenți.

Foto: uta-arad.ro

 

No Comments

Comments for Punctul revirimentului? are now closed.