Femeile din PDL au organizat Școala de Vară „Femeile antreprenor”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on august 26, 2013 with No Comments

Organizația de Femei a Partidului Democrat Liberal, în parteneriat cu Institutul de Studii Populare, Centre for European Studies și Fundația Hanns Seidel, a organizat în perioada 23-25 august, la Zlatna, Școala de Vară „Femeile antreprenor”, dedicată dezbaterii problematicii antreprenoriatului din perspectiva femeilor democrat liberale.

Pe parcursul celor 3 zile de dezbateri și paneluri a avut loc și ședința Colegiului Director al OFPDL, în cadrul căruia a fost analizată situația din organizațiile locale. Doamnele au luat decizii referitoare la programele de acțiune ce urmează a fi inițiate de OFPDL în perioada imediat următoare și a fost completată componența Biroului Permanent Național al OFPDL.

Astfel, componența Biroului Permanent a fost completată prin vot cu următoarele doamne:

  • Doamna Oana Antonescu, membru al Parlamentului European, a fost votată vicepreședinte al OFPDL.
  • Doamna Oana Toma, reprezentantă a organizației localeGiurgiu, a fost votată vicepreședinte.
  • Doamna Mona Panican, reprezentantă a organizației locale Sălaj, a fost votată vicepreședinte.
  • Doamna Daniela Nicolescu, reprezentantă a organizației locale a Sectorului 6 din București, a fost votată secretar general adjunct.
  • Doamna Olimpia Doru, reprezentantă a organizației locale Argeș, a fost votată secretar executiv.
  • Doamna Ileana Blidar, reprezentantă a organizației locale Satu Mare, a fost votată vicepreședinte al Comisiei Naționale de Regulament, Etică și Litigii.

Reprezentantele OFPDL au convenit, conform tematicii asumate în cadrul evenimentului de la Zlatna, respectiv „Antreprenoriatul feminin”, demararea procedurilor prin care să se solicite Guvernului aplicarea începând din anul 2014 a măsurilor de relaxare fiscală propuse de PDL: reducerea cotei unice la 12%, reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim la 1.000 de lei și neimpozitarea profitului reinvestit, precum și respectarea legilor în vigoare privind responsabilitatea, transparența și predictibilitatea, deschiderea spre dialoguri constructive cu mediul de afaceri, opoziția și societatea civilă, pentru crearea unui mediu fiscal confortabil dezvoltării, investițiilor și creării de noi locuri de muncă.

De asemenea, doamna Andreea Paul, prim-vicepreședintele PDL, a propus înființarea unei reviste a femeilor democrat liberale, care va apărea inițial în format electronic și se va numi „Forumul Femeilor Democrat Liberale”.

Președintele OFPDL, doamna Cristina Trăilă, a solicitat demararea unei analize a tuturor filialelor organizației. „OFPDL are nevoie să înceapă o campanie de cooptare a noi membre, care să fie selectate pe criterii referitoare la onestitate și profesionalism”.

No Comments

Comments for Femeile din PDL au organizat Școala de Vară „Femeile antreprenor” are now closed.