Suporter Club UTA: “Nu suntem scindaţi!”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on septembrie 17, 2013 with No Comments

Suporter Club UTA  a  prezentat azi, oficial, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la „Old Lady’s Pub“, deciziile luate în recenta Adunare Generală.

În faţa jurnaliştilor au fost prezenţi din partea SCU, Dan Proca şi Colin Mesz. Aceştia au ţinut să facă următoarele precizări cu referire la răspunsurile scrise din partea ambelor cluburi notificate, UTA S.A. şi UTA Bătrâna Doamnă, decizia Adunării Generale bazându-se pe aceste răspunsuri ce conţin poziţiile oficiale ale celor două conduceri.

Punctul I

În privinţa UTA S.A., ni s-a comunicat că societatea a intrat în procedura de insolvenţă iar conform legilor insolvenţei toate plăţile restante se contramandează  urmând a fi efectuate în baza planului de reorganizare ce ar trebui implementat. Suporter Club UTA urmăreşte doar binele UTA-ei şi din acest punct de vedere procedura insolvenţei a fost acceptată ca fiind o modalitate legală şi folosită la o scară destul de largă în fotbalul românesc pentru a achita datoriile societăţii. Noi ne dorim un club curat şi corect faţă de toată lumea, în primul rând faţă de proprii angajaţi şi de suporteri, iar prin procedura insolvenţei, teoretic, se poate ajunge acolo unde ne dorim cu toţii. Insolvenţa poate fi comparată cu a merge pe sârmă deoarece orice nerespectare a termenelor cuprinse în planul de reorganizare ne poate duce direct la faliment, însă noi suntem dispuşi să acceptăm acest risc. Procedura insolvenţei este de abia la început, sperăm să se deruleze în continuare astfel încât UTA să supravieţuiască. Suporter Club UTA va  urmări în perioada următoare desfăşurarea evenimentelor legate de procedura insolvenţei precum şi de activitatea sportivă a clubului. Am luat decizia de a nu retrage drepturile federative de la UTA S.A. până când va exista posibilitatea ca prin procedura insolvenţei să fie îndeplinite cerinţele noastre din notificarea iniţială.

Pe de altă parte SCU îşi menţine protestul faţă de cei doi nici nu ştim cum să le mai zicem: foşti sau actuali, creditori sau finanţatori. Este foarte trist pentru un oraş ca Aradul că un personaj de teapa lui Adrian Marţian a ajuns să conducă poate cel mai cunoscut şi popular simbol al oraşului. Nu ne intimidează declaraţiile privind mutarea echipei în alt oraş pentru că fără noi nu poate muta UTA. Cel mult îşi va putea crea o echipă de fotbal în alt oraş, dar acea echipă nu va fi UTA.  Protestul nostru are la bază şi promisiunile încălcate de la mitingul din luna iulie, de la masa rotundă organizată la Hotel Continental şi în general de toate declaraţiile în care spunea că “facem treabă” dar la UTA nu era nimic. Nu a fost de-acord nici să dea clubul altcuiva când activitatea acestuia era zero şi tot amâna reluarea activităţii pe încă o zi de luni. Mai putem adăuga şi declaraţiile sale iresponsabile despre vânzările de meciuri, declaraţii care puteau face mult rău clubului.  “Descinderea” pe care a făcut-o alături de avocatul Idita putea avea loc mai devreme, lucrurile între el şi Giovanni Catanzariti să se lămurească mult mai repede, iar acum să fi avut o echipă pregătită normal. Protestul nostru faţă de Adrian Marţian şi Giovanni Catanzariti va continua, cei doi fiind responsabili, ultimul chiar într-o măsură mai mare pentru că a fost conducătorul clubului în ultimii ani, de toată situaţia existentă în acest moment la UTA.

Chiar dacă vom fi în protest faţă de Marţian şi Gio, acceptăm demersul intrării în insolvenţă  şi susţinem activitatea sportivă a clubului, însemnând antrenorul Eugen Trică plus jucătorii. Din păcate meciul de la Timişoara strică imaginea celor două partide de campionat în care am văzut o echipă care a luptat cu propriile-i mijloace pentru victorie. Aşteptăm un rezultat bun la Vâlcea, îi aşteptăm pe jucători să joace fotbal şi să-şi respecte meseria. Ei joacă pentru acum pentru Campioana Proviniciei, sperăm că au conştientizat acest lucru mai ales că am discutat cu ei după meciul cu Târgu Mureşul.

Punctul II

Notificarea primită din partea clubului UTA “Bătrâna Doamnă” a fost discutată în şedinţa SCU unde s-a căzut de-acord că este nevoie să primim nişte explicaţii suplimentare cu privire la unele lucruri afirmate în răspuns.  Cererea noastră de detaliere a luat forma unei noi adrese oficiale către acest club.

În răspunsul UTA B.D. se spune că asociația UTA Bătrâna Doamnă a fost creată în scopul de a sprijini UTA. Noi dorim să aflăm în ce modalități / sub ce formă / în ce cuantum susține în prezent asociația UTA B.D. clubul de fotbal UTA SA. De asemenea, care sunt, în concret, modalitățile de sprijinire a UTA-ei pentru sezonul competițional 2013-2014 / în anul calendaristic 2014.

În răspunsul UTA B.D. se mai menţionează faptul că o eventuală schimbare a numelui asociaţiei va determina imposibilitatea sprijinirii UTA-ei. Aici dorim să aflăm mai exact în ce mod şi în baza cărui temei juridic poate afecta schimbarea numelui asociației ajutorul dat clubului UTA SA.

În prima noastră notificare am specificat faptul că existenţa celor cluburi de fotbal cu numele UTA se poate justifica doar dacă cel din Liga a IV a devine echipa satelit/echipa a doua a UTA-ei. Prin noua adresă către UTA B.D. dorim să aflăm care este la modul concret modalitatea de colaborare dintre două cluburi, pe plan sportiv, astfel încât să existe şi să funcţioneze relaţia club UTA – echipă satelit/echipă a doua.

Momentan avem nevoie de informaţiile de mai sus pentru a putea lua o decizie. Dacă asociaţia UTA “Bătrâna Doamnă” nu va ajunge în cel mai scurt timp posibil la o formă de colaborare cu clubul UTA SA, care să conducă la îndeplinirea scopului pentru care asociația a fost constituită – ajutarea clubului UTA SA şi colaborarea pe plan sportiv într-un mod care să nu nască confuzii cu privire la existența unei entității distincte cu numele UTA – ne vom vedea nevoiți să solicităm de îndată schimbarea numelui asociației.

 

 

 

No Comments

Comments for Suporter Club UTA: “Nu suntem scindaţi!” are now closed.