Ședință extraordinară a CLM Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on martie 15, 2022 with No Comments

Aproape 200.000 lei au fost alocați pentru elaborarea documentației tehnico-economice în vederea executării lucrărilor de reabilitare a clădirii monument istoric Casa M.A.R.T.A. Contribuția municipiului este de puțin peste 28.000 lei, diferența provenind de la Institutul Național al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii, care din fondurile obținute din aplicarea timbrului monumentelor istorice oferă finanțare, printre altele, pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra monumentelor istorice.

În cadrul aceluiași proiect supus aprobării în cadrul ședinței extraordinare a CLM Arad de marți, 15 martie 2022, s-a propus și constituirea unui grup local în vederea planificării și implementării unui set de măsuri privind punerea în valoare a clădirii monument istoric în următorii ani.

Reabilitarea clădirii fostei fabrici de automobile este un proiect de suflet. Suntem în faza în care pregătim documentațiile necesare în vederea refacerii acestui imobil. O discuție mult mai amplă și mai serioasă va urma după reabilitare, când vom încerca să găsim cea mai bună soluție pentru punerea ei în valoare. Așteptăm propuneri încă de pe acum.”, a explicat primarul Călin Bibarț.

Aleșii locali au fost de acord și cu achiziționarea a trei tramvaie noi, în locul modernizării a 20 de tramvaie vechi. Decizia a fost luată după ce ambele proceduri de licitație organizate pentru modernizarea a 20 de tramvaie GT6 și GT8, au fost anulate, din lipsă de participanți înscriși.

De comun acord cu ADR Vest, pentru că vorbim despre bani europeni, am decis să achiziționăm tramvaie noi. Am supus votului consilierilor această propunere care este cât se poate de binevenită. Ne propunem să avem doar tramvaie noi și treptat să înlocuim toată flota CTP Arad și astfel să ne bucurăm de un transport civilizat.”, a declarat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței extraordinare a CLM Arad.

No Comments

Comments for Ședință extraordinară a CLM Arad are now closed.