Marin Lupaș: ”Răspunsul Primăriei la problema Parcului Eminescu: mincinos şi obraznic!”

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 12, 2015 with No Comments

PSD Arad cere din nou Primăriei Arad să retragă proiectul de realizare a unui studiu de fezabilitate care presupune construirea unei parcări în Parcul Eminescu şi, în plus, să îşi ceară scuze pentru modul în care a comunicat public pe acest subiect.

„Ne bucurăm că arădenii au reacţionat ferm, în număr mare, prin opinii exprimate public şi prin ieşirea în stradă împotriva acestui proiect nefericit. Credem că argumentele exprimate – de la cele privind identitatea Aradului până la protejarea spaţiilor verzi – sunt convingătoare şi covârşitoare şi trebuie să conducă la retragerea proiectului. În acelaşi timp, suntem neplăcut surprinşi de modul mincinos şi obraznic în care Primăria Arad răspunde cetăţenilor. Se sugerează incorect că opoziţia faţă de proiect este coordonată politic, ceea ce este în mod evident o minciună şi o jignire adusă tuturor celor care, nefiind implicaţi politic în niciun fel, apără identitatea unui Arad sănătos. În mod voit şi politicianist, sunt amestecate mai multe teme care nu au nici o legătură cu Parcul Eminescu. Este regretabil că aceste atacuri sunt asumate de o instituţie – Primăria Arad – care aparţine tuturor arădenilor, nu de un partid politic. În acelaşi timp, trebuie spus că punctul de vedere al Primăriei se bazează pe o minciună: administraţia Falcă a dorit cu adevărat să desfiinţeze Parcul Copiilor în iunie 2011! Tocmai reacţia opoziţiei politice, a societăţii civile şi a sute de arădeni a oprit acest demers distructiv, care s-a limitat la amenajarea unui parc al copiilor. Există numeroase dovezi, inclusiv un concurs de idei propus arhitecţilor, care arată că administraţia Falcă a dorit desfiinţarea Parcului Copiilor. Suntem convinşi că, şi de această dată, vocea arădenilor şi vocea raţiunii va învinge şi va opri iniţiativa de construire a unei parcări pe locul Parcului Eminescu, proiect echivalent cu desfiinţarea parcului!” a spus consilierul municipal PSD Marin Lupaş.

PSD Arad oferind și o:

”Informaţie suplimentară:

Iată ce propunea Primăria Arad în iunie 2011!

Conform declaraţiilor primarului Falcă din acea vreme „se doreşte găsirea unei oportunităţi de relocare a Parcului Copiilor, în continuarea Parcului Europa, până la ieşirea din parc în amonte (zona intersecţiei străzilor Praporgescu şi Călimaneşti)”. Cu alte cuvinte, în 2011 se dorea desfinţarea Parcului Copiilor, temă pentru care a fost lansat un concurs de idei adresat arhitecţilor!”.

 

 

No Comments

Comments for Marin Lupaș: ”Răspunsul Primăriei la problema Parcului Eminescu: mincinos şi obraznic!” are now closed.