Se profilează un nou ”război” – al drapelelor și diplomelor – în triunghiul ”amoros” Primărie, Prefectură, Poliție!

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on februarie 02, 2015 with No Comments

Subiectul principal al conferinței de presă desfășurată azi la Primărie a vizat drapelele din oraș, altele decât cele românești, și diplomele din primărie, altele decât cele în limba română.

Primarul Gheorghe Falcă a prezentat două adrese, una venită de la Prefectura Arad, cealaltă de la Poliţia Municipiului.

În prima, Prefectura – în urma nenumăratelor plângeri pe acest subiect – cere Primăriei să comunice în cel mai scurt timp locaţiile publice în care este permisă arborarea drapelului altor state decât cel al României.

”Este vorba de Parcul Reconcilierii, unde este arborat steagul României, cel al Uniunii Europene şi steagul Ungariei, o realitate care a fost însă reglementată printr-o hotărâre de Guvern, situaţie se pare necunoscută Prefecturii… De curând, cei de la Liceul Csiki Gergely din Arad au fost întrebaţi de ce au steagul maghiar al şcolii cu care sunt înfrăţiţi… Haideţi să fim normali. Avem şi steagul Marii Britanii în şcoli şi nimeni nu a întrebat de ce acesta este acolo. Acest steag nu-i deranjează pe domnii care ne-au trimis adresele? La Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula nu există afişat decât steagul românesc şi nimeni de acolo nu este ofuscat. Haideţi să fim normali” a spus Gheorghe Falcă.

Cea de a doua adresă, venită de la Poliţia Municipiului, are ca promotor tot Prefectura Arad. Solicitarea fiind ca primăria să comunice ce reprezintă diploma în limba maghiară pusă pe peretele din anticamera viceprimarului Levente Bognar.

”Diploma reprezintă titlul de cetăţean de onoare acordat de municipalitate în 1869 primarului de atunci… Înainte de a zugrăvi, când intrai la mine în birou erau toate diplomele primite, inclusiv una de la Uniunea Europeană, care vă garantez nu era în română. În curând voi primi o altă diplomă, de la Carta 21, Budapesta, care va fi în maghiară. O să o afişez în anticameră. Oare sunt vinovat?” a întrebat, retoric, edilul șef al Aradului.

[nggallery id=277]

 

 

No Comments

Comments for Se profilează un nou ”război” – al drapelelor și diplomelor – în triunghiul ”amoros” Primărie, Prefectură, Poliție! are now closed.