UTA a fost în Liga I. Doar 17 minute!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 15, 2017 with No Comments

Peste 2.000 de suflete alb-roșii au visat frumos pe arena “Otto Greffner”, după ce Adi Petre a deschis scorul pentru UTA, încă din minutul 5 al barajului de promovare cu ACS Poli.

Era 1-0, scor suficient ca arădenii să urce în prima ligă, dar visul s-a destrămat în doar cinci minute. Curtuiuș a ratat desprinderea, șutul său fiind blocat de Straton în minutul 13, iar peste numai patru minute timișorenii restabileau egalitatea. Bărbuţ trimițând un şut imparabil din careu, la colţul lung, după o deviere a lui Drăghici, 1-1.

După alte cinci munte soarta barajului era tranșată. Gligor, prins pe picior greşit la o minge aruncată în adâncime, l-a scăpat de sub marcaj pe Drăghici, care, singur cu Miron – ieşit indecis – l-a driblat pe portarul UTA-ei şi a marcat în poarta goală, 1-2.

Cu moralul excelent, Poli putea să se desprindă în minutul 35, Mailat şutând în plasa laterală din interiorul careului mare. Până la pauză UTA a încercat să revină în joc,  dar nu a avut forța și calitatea necesare, în fața unui adversar clar mai valoros și experimentat.

Repriza a doua a fost doar o pedalare în gol pentru arădeni, Poli gestionând cu calm avantajul. „Alb-roșii” au presat, au reuşit să îşi creeze câteva ocazii, prin Manea, Adili, Curtuiuș sau Petre, dar șuturile lor fie au ocolit cadrul porții, fie au fost blocate de Straton, un goal-keeper în zi fastă. Iar bomboana pe colivă a pus-o brazilianul Henrique, care a intrat şi a marcat, la fel ca la Timişoara, profitând în minutul 88 de o indecizie a lui Manea.

Fluierul final a declanșat fiesta în tabăra timișoreană, printre protagoniști aflându-se și primarul Timișoarei, Gheorghe Robu, așa cum se știe originar din localitatea arădeană Bocsig. De cealaltă parte tristețea inundând tribunele și gazonul. Rămânând, ca un motto amar, declarația lui Alexandru Meszar, managerul UTA-ei: „Deocamdată Aradul nu este pregătit pentru prima ligă!”

UTA: Miron – Adili, Manea, Gligor, Burlă – Strătilă (62 Piccioni), Chindriș, Tănase (46 Copil), Vîlceanu (46 Stahl) – A.Petre, Curtuiuș.

ACS Poli: Straton – Străuț, Cânu, Scutaru, Șeroni – Bărbuț, Artean, Croitoru (65 Fucek), Soljic – Mailat (75 Doman) – Drăghici (87 Henrique).

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Alexandru Cerei (Cluj). Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș). Observator FRF: Adrian Vidan (București). Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).

Foto: uta-arad.ro

No Comments

Comments for UTA a fost în Liga I. Doar 17 minute! are now closed.