Şahul arădean are un mic campion naţional!

Written by florin lucian coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 14, 2014 with No Comments

Campionatele Naționale Individuale pentru copii, juniori și tineret (categoriile 8-20 ani) la șah, desfășurate recent la Căciulata, au adus un frumos succes şahului arădean.

Iulian Anghel, component al Şah Club Vados, s-a impus la categoria cea mai mică de vârstă, cucerind medalia de aur la șah clasic, categoria 8 ani, cu un total de 8 puncte. El i-a devansat pe podium pe Teodor Nedelcu  („Micul Prinț“ Brăila) 8 pct. și Radu Tâmpea (CSU Alba Iulia) 7 pct.

„Este prima medalie în proba de șah clasic, obținută la «naționalele» de copii în ultimii 30 de ani” a precizat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados.

Bucuria acestuia fiind umbrită însă de modul în care autorităţile locale au acordat finanţările nerambursabile pentru sport: „Faptul că aproape 1000 de copii fac şah în Arad, iar Arad Open a fost unul din cele mai importante turnee din ţară în ultimii ani (dacă nu chiar cel mai important), nu a mai interesat pe nimeni. Probabil va trebui să coborâm ştacheta, sunt trist, dar  asta e…“ a spus acesta.

 

No Comments

Comments for Şahul arădean are un mic campion naţional! are now closed.