Adrian Ţolea: „Domnul Purcaru ar trebui să susţină interesele arădenilor”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 17, 2013 with No Comments

AdrianŢolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, doreşte să clarifice situaţia existentăla Camera Agricolă Arad.

„Consiliul Judeţean, prin preşedintele Nicolae Ioţcu, a ridicat această problemă atât instituţional, printr-o adresă remisă ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, cât şi uman, încercând să îi sensibilizeze pe consilierii judeţeni ai Partidului Conservator, dat fiind că au aceeaşi coloratură politică cu a domnului ministru. În schimb, am observat din partea domnului Mircea Purcaru o reacţie dură, împotriva oamenilor şi atingând doar tangenţial subiectul”, afirmă vicepreşedinteleAdrian Ţolea.

Situaţiala Camera Agricolăeste la limita suportabilului, cu salarii neplătite de trei luni, iar poziţia lui Mircea Purcaru a fost una jignitoare la adresa salariaţilor. În plus, Mircea Purcaru a dovedit că nu cunoaşte exact situaţia actuală, istoricul acestei instituţii şi nici încadrarea legală prin care Camera Agricolă funcţionează.

„Doresc să-i reamintesc domnului Purcaru că era de datoria Ministerului Agriculturii să-i plătească pe aceşti oameni, iar Camera Agricolă a fost întotdeauna o instituţie a statului. Apoi, domnul Purcaru aminteşte de Ordonanţa 58 din iunie 2013, de reorganizare a Camerei Agricole, dar salariile sunt restante din aprilie, or este clar că această Ordonanţă nu se poate aplica retroactiv. Aş mai aminti faptul că declaraţia domnului Purcaru, cum că «…au avut venituri de 2,5 miliarde de lei vechi, care au intrat în conturile CJA, dar salariile le erau plătite de Minister», este inexactă deoarece sumele încasate au fost depuse la Trezoreria Arad în contul Camerei, nu în conturile CJA. La sfârşit de lună s-a depus la Minister un extras de cont cu suma existentă, iar MADR a repartizat Camerei doar diferenţa necesară pentru plata cheltuielilor materiale şi a salariilor cu impozite cu tot. Asta până ce Ministerul a sistat plăţile”, a detaliatAdrian Ţolea situaţia dela Camera Agricolă.

„În concluzie, domnul Purcaru ar trebui să nu mai fie «avocatul diavolului» şi să încerce să-i ajute pe angajaţii de la Camera Agricolă, care sunt arădeni ca şi dumnealui, adică oameni care şi-au dat votul inclusiv pentru ca domnul Purcaru să ajungă consilier judeţean, deci să le reprezeinte interesele”, a concluzionat Adrian Ţolea.

 

 

No Comments

Comments for Adrian Ţolea: „Domnul Purcaru ar trebui să susţină interesele arădenilor” are now closed.