Protest și la Arad împotriva defrișărilor ilegale

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 09, 2015 with No Comments

Câteva zeci de arădeni s-au alăturat azi protestelor care au avut loc în țară și în diaspora împotriva defrișărilor ilegale și a faptului că preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament Codul silvic.

Sub supravegherea unui echipaj al jandarmeriei, manifestația, deși neautorizată, a fost una liniștită, cei adunați în Piața ”Avram Iancu” purtând doar pancarte și afișe pe care era scris ”Uniți salvăm codrii!”, ”Pădure-aur verde”, ”Mai bine te pierzi în pădure decât să pierzi pădurea/Spune NU defrișării!”.

De remarcat prezența printre manifestanți a cunoscutului alpinist Zsolt Torok, cunoscut și pentru acțiunile de promovare a protejării naturii în rândul copiilor și tinerilor.

Trebuie menționat că în urma manifestărilor de azi preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că problema defrişărilor ilegale va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, arătând că protestul de sâmbătă faţă de despăduririle abuzive este unul perfect legitim.

“Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT. Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi” a scris Kaus Iohannis pe Facebook.

[nggallery id=320]

 

No Comments

Comments for Protest și la Arad împotriva defrișărilor ilegale are now closed.