A.T.O.P. își lărgește componența cu reprezentanți ai ISU și Jandarmeriei

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 29, 2015 with No Comments

Senatul a adoptat ieri propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art. 17 din Legea nr. 218 din 2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române care prevede organizarea și funcționarea Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Prin acest proiect de lege se completează componența membrilor acestei autorități.

Senatorul Constantin Traian Igaș, în calitate de fost președinte al A.T.O.P. Arad, consideră că prin atribuțiile prevăzute în lege era necesară completarea componenței autorității cu cei doi reprezentanți ai Jandarmeriei și ISU. “Apreciez faptul că Senatul a aprobat ca reprezentanți ai Inspectoratelor de Jandarmi și ai Inspectoratelor pentru Situații de Urgență să facă parte din A.T.O.P. și afirm acest lucru în calitate de fost președinte A.T.O.P. Arad dar și în calitate de fost ministru al administrației și internelor” declară senatorul arădean, Constantin Traian Igaș.

La nivelul fiecărui județ, A.T.O.P. este un organism cu rol consultativ care funcționează pe lângă fiecare consiliu judeţean, cu scopul reprezentării și promovării intereselor comunității în ceea ce privește asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică.

Acest proiect a primit aviz favorabil și din partea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională al cărei membru sunt. A.T.O.P., prin atribuțiile care îi revin, contribuie la elaborarea planului de activități și la fixarea obiectivelor și indicatorilor de performanță minimali, având ca scop protejarea intereselor comunității și asigurarea climatului de siguranță publică, motiv pentru care se impune intensificarea colaborării între instituțiile competente și creșterea gradului de reprezentativitate în structurile cu rol decizional sau consultativ în domeniu” declară senatorul Traian Igaș.

 

No Comments

Comments for A.T.O.P. își lărgește componența cu reprezentanți ai ISU și Jandarmeriei are now closed.