Proiect de 2 milioane de euro pentru insulele ecologice digitale

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on septembrie 15, 2022 with No Comments

Viceprimarul Lazăr Faur, prim-vicepreședinte al organizației municipale PNL, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă un nou proiect depus pentru finanțare prin PNRR de administrația locală, care valoarea totală a proiectelor depuse de primărie pe PNRR ajunge astfel la 166,2 milioane de euro.

„Proiectul în valoare de 2 milioane de euro prevede construirea unui număr de 200 insule ecologice digitale, fiecare fiind alcătuită dintr-un sistem de containere moderne pentru colectarea deșeurilor. Colectarea se va face în cinci fracții, containerele fiind prevăzute cu sistem antivandalism, închidere automată și camere de supraveghere. Aceste sisteme vor fi montate în cartierele de blocuri, respectiv Vlaicu și str.6 Vânători, Micălaca, Zona Polivalentă și zona străzii Praporgescu. Tot legat de gestionarea deșeurilor, vor fi instalate 250 de containere moderne, cu sisteme de supraveghere și protecție, în alte 50 de locuri din cartierele Alfa și Confecții. Este o investiție în valoare de 2 milioane de lei din bugetul local. Celelalte proiecte depuse pentru finanțare pe PNRR privesc realizarea unui nou sistem de producere a energiei termice, apei calde și energiei electrice în cogenerare (123,7 mil.euro), parcări inteligente (500.000 euro), 6 tramvaie noi (13,2 mil.euro), reabilitarea clădirilor publice, școli și grădinițe (10,5 mil.euro) și a clădirilor private, 28 blocuri de locuințe (16,3 mil.euro). e măsură ce se vor deschide apeluri noi, suntem pregătiți cu noi proiecte”, a spus Lazăr Faur.

Viceprimarul PNL a vorbit despre câteva dintre șantierele deschise în Arad, cu bune și cu rele. Lucrările merg bine la construcția podului peste Mureș, la parcul Micălaca 300, la Colegiul Național Elena Ghiba Birta și la complexul sportiv de pe strada Mărului. În schimb, la blocul cu probleme de la Podgoria care a creat un mare disconfort pentru numeroase familii s-a ajuns la rezilierea contractului.

 

 

 

No Comments

Comments for Proiect de 2 milioane de euro pentru insulele ecologice digitale are now closed.