Precizări pentru beneficiarii de ajutoare UE

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 09, 2014 with No Comments

În atenţia beneficiarilor de produse alimentare în conformitate cu programul operaţional ajutorarea persoanelor defavorizate POAD 2014, D.D.A.C. Arad face următoarele precizări:

”1) Distribuirea alimentelor se va face de la depozitul situat în Arad, str. Eftimie Murgu nr. 87/A ( în spatele magazinului Bendea ), începând cu data de 10 Decembrie 2014. 

2) Programul de distribuire este de luni până vineri între orele 8.30 – 16.30

3) Predarea cutiilor cu alimente se face pe baza cuponului emis de Guvernul României şi Uniunea Europeană şi transmis beneficiarilor prin Poşta Română. Fiecare persoană va primi 2 cutii identice.

4) Cutiile cu alimente pot fi ridicate de către alte persoane împuternicite. Ridicarea cutiilor cu alimente se face pe baza cuponului individual, a unei declaraţii pe propria răspundere a persoanei care face parte din grupul ţintă şi se află în imposibilitate de a se deplasa şi a cărţii de identitate a persoanei împuternicite. Persoana care ridică pachetul va da o declaraţie pe propria răspundere că va livra pachetul la persoana care l-a împuternicit. Formularele tip de declaraţii se găsesc atât la sediul D.D.A.C. Arad cât şi la punctul de distribuire situat în Arad, str. Eftimie Murgu 87/A.

5) În situaţia în care există persoane care din diferite motive doresc returnarea cuponului fără să ridice alimentele acestea pot fi preluate de către primării, însoţite de o declaraţie olografă a persoanei în cauză, cu specificarea motivului returnării. Returnarea se poate face atât la sediul D.D.A.C. Arad cât şi la punctul de distribuire situat în Arad, str. Eftimie Murgu 87/A.

6) Pentru informaţii suplimentare cei interesaţi se vor adresa la următoarele numere de telefon: 0724-334.602 și 0257-254.923”.

***

Distribuirea ajutoarelor alimentare se face către persoanele din grupul ţintă definit de Hotărârea de Guvern 799/2014, care deţin cupoane individuale sau vor fi înscrise pe liste suplimentare întocmite de primării, persoane care trebuie să se încadreze în prevederile art. 3 din acelaşi act normativ, după cum urmează:

a)      familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b)      familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordate în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările ulterioare;

c)      şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale până la 400 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 76/2002, cu modificările si completările ulterioare;

d)      pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obținute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/luna;

e)      pensionarii sistemului public de pensii beneficiari de indemnizaţia socială pentru pensionari, acordată potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, al căror venit se află sub 400 lei/lună;   

f)       persoanele cu handicap grav şi accentuat, neinstituţionalizate , adulţi şi copii;

g)      persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, Legii 49/1999 privind pensiile I.O.V.R., cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961, cu modificările şi completările ulterioare, Decretului-lege nr.118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, cu completările ulterioare, Ordonanţei Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 pâna la 6 martie 1945 din motive entice, aprobată cu modificări şi completări prin Lege nr. 189/2000, cu modificările şi completările ulterioare, Legii recunoştiinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 109/2005 privind instituirea indemnizaţiei pentru activitatea de liber-profesionist a artiştilor interpreţi sau executanţi din România, republicată, Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membrii ai uniunilor de creatori legal contituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică, cu modificările şi completările ulterioare, Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soţul supravieţuitor , cu modificările ulterioare, dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile bănesti acordate de aceste legi ale căror cuantum cumulate se află sub 400/lună”.

                

 

No Comments

Comments for Precizări pentru beneficiarii de ajutoare UE are now closed.