PDL Arad cere demisia subprefectului Radu Stoian

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on august 28, 2013 with No Comments

Activitatea subprefectului Radu Stoian din ultima perioadă, culminată cu suspendarea din funcţie a primarului din Hălmagiu, se situează la limita legalităţii, dând dovadă de exces de zel. Decizia de suspendarea a primarului Adrian Ţoca nu este întâmplătoare şi nici singulară, deoarece subprefectul Stoian a recidivat. Din dorinţa de a-şi servi stăpânii politici, Radu Stoian încearcă să impună obligaţii care nu sunt în sfera secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale, dând dovadă că este unealta perfectă a Partidului Conservator, formaţiune care l-a susţinut în funcţia de subprefect, o funcţie care prin lege este apolitică.

Astfel, subprefectul Radu Stoian a emis o adresă prin care solicită primarilor şi secretarilor să sesizeze Instituţia Prefectului cu privire la orice caz de incompatibilitate sau de conflict  de interese la nivelul unităţii administrativ teritoriale (UAT). PDL Arad consideră că cererea subprefectului Radu Stoian este ilegală deoarece secretarii UAT nu au competenţe legale de evaluare a declaraţiilor de avere şi de interese pentru persoanele prevăzute de lege, această atribuţiune revenind inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate (conform  art. 8, alin. 2 din Legea nr. 176/01.09.2013).

De asemenea, reprezentanții PDL Arad doresc să clarifice unele aspecte legate de suspendarea primarului din Hălmagiu, Adrian Ţoca. Motivul invocat de Radu Stoian, adică faptul că primarul Adrian Țoca nu a participat la ședințele Consiliului Local, arată că subprefectul nu cunoaște legea: primarii nu sunt obligați să participe la ședințele de consiliu. De altfel, primarul Ţoca a contestat în instanţă suspendarea sa, iar până la pronunţarea instanţei, decizia subprefectului nu se aplică.

Este de neînţeles faptul că subprefectul Stoian nu a avut acelaşi elan şi când a fost vorba de primarul din Zărand. De asemenea, s-a observat aceeaşi pasivitate şi în rezolvarea problemelor cetăţenilor din Zărand, adică lămurirea situaţiei juridice a terenurilor din această comună.

PDL Arad solicită Guvernului să îl demită pe subprefectul Radu Stoian, pentru deciziile sale aflate la limita legalităţii şi chiar dincolo de ea.

 

Birou presă PDL Arad 

No Comments

Comments for PDL Arad cere demisia subprefectului Radu Stoian are now closed.