Poliţiştii arădeni au aplicat aproximativ 300 de amenzi şi au depistat 14 persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on mai 20, 2013 with No Comments

Poliţiştii arădeni au aplicat aproximativ 300 de amenzi şi   au depistat 14 persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni, în acţiunile organizate   in ultimele două  zile.

Scopul celor două razii şi a acţiunilor desfăşurate, atât pe raza municipiului cât şi pe cea a  judeţului Arad, este menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională.

Poliţiştii au desfăşurat acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legea sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost descoperite 14 infracţiuni, din care opt în  flagrant şi au fost aplicate aproximativ 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.000 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 179 au fost la regimul circulaţiei rutiere, valoarea acestora fiind de 36.857 lei. 89 din acestea sancţiuni au fost aplicate şoferilor care au depăşi limita legală de viteză şi 36 pentru lipsa centurii de siguranţă.

De altfel, rutieriştii au verificat sute de autoturisme,  au constatat 5 infracţiuni în flagrant, au reţinut 21 de permise de conducere şi 8 de certificate de înmatriculare.

În noaptea de 19.05.2013, în jurul orelor 02,50, poliţiştii au prins în flagrant, un bărbat, care încerca să fure un autoturism.

N. MIHAI de 28 ani din judeţul Suceava a fost prins în flagrant încercând să sustragă, dintr-o parcare de pe B-dul Revoluţiei, un autoturism marca WV GOLF, astfel încât pe numele acestuia s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt.

Poliţiştii Biroului de Ordine publică i-au prins în flagrant pe C. CALIN de 36 ani, C. IOAN de 32 ani şi B. CIPRIAN de 33 ani. toţi din Arad.

Cei trei au fost prinşi în data de 18 mai a.c., în timp ce sustras 150 bucăţi de tigle, de pe acoperisul  unui imobil, de pe str. Tribunul Axente.

Pe numele acestora au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de furt

În data de 18.05.2013,  poliţişti de la Sectiei  nr. 2 Politie urbana, l-au  depistat, în trafic pe P. ALIN, de 20 ani, din Arad.

Acesta  conducea un moped marca Piaggio, fără a poseda permis de conducere, iar pe numele lui s-a intocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infactiunii de conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere.

În zona oraşului Sebiş s-a acţionat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților cu material lemnos, în acest sens fiind verificate 11 societăţi comerciale care desfășoară activități de depozitare și prelucrare material lemnos. Poliţiştii au controlat 27 de autovehicule care au efectuat transport de material lemnos şi 7 exploatări forestiere verificate.

Au fost constatate 11 infracţiuni,fiind întocmite 3 dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, 3 sub  aspectul săvârşirii infracţiunii de fals,  tot atâtea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals, unul pentru tăiere ilegală arbori şi unul pentru furt de  material lemnos.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  53.000 lei.

Au fost confiscați 25 m 3 lemn de lucru şi 12 m3 cherestea rășinoasă, în valoare de 12.000 lei.

La acţiunile organizate în ultimele 48 de ore,  au participat poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, investigarea fraudelor şi poliţişti rutieri.

 

No Comments

Comments for Poliţiştii arădeni au aplicat aproximativ 300 de amenzi şi au depistat 14 persoane suspecte de comiterea unor infracţiuni are now closed.