Se face dreptate pentru sătenii din Nadăş? Sperăm că da!

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 25, 2014 with No Comments

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara şi poliţişti din cadrul Poliţiei Judeţului Arad – Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins în această dimineaţă, în cinci locaţii situate pe raza judeţului Arad. Printre locaţiile vizate de anchetatori se numără două cabinete notariale din Arad, cel al lui Adrian Vlai, respectiv biroul notarial Morariu şi la sediul ocolului silvic privat Nadăş ,patronat de familia Colțeu şi un ocol silvic din satul Nadăş. Procurorii au ridicat documente în legătură cu hotărârile instanţelor, ce privesc retrocedarea unei suprafeţe de peste 8.000 de hectare de teren din localitatea arădeană Nadaş.

„În cursul dimineţii de 25 februarie, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate verificări şi percheziţii în cinci locaţii situate pe raza judeţului Arad, urmând a se ridica documente în legătură cu hotărârile instanţelor, ce privesc retrocedarea unei suprafeţe de peste 8000 ha teren. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea ofiţerilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Fraudelor. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează într-un comunicat de presă remis de DNA.

Procurorii DNA efectuează cercetări în cazul retrocedărilor de la Nadăş, existând suspiciuni privind săvârşirea, de către mai multe persoane, unor infracţiuni de corupţie, cu un prejudiciu estimat la peste 20 de milioane de euro şi 290.000 de lei.

Anchetatorii au căutat  documente conform cărora cei doi membri ai familiei Colţeu au fost declaraţi moştenitori ai familiei Grosz, prin Ecaterina Mairovitz. După ce au primit certificatul de moştenitori, soţii Colţeu au solicitat şi obţinut retrocedarea a nu mai puţin de 8.645 de hectare de teren, inclusiv cel pe care se află majoritatea caselor, cimitirul şi biserica din satul arădean Nadăş.

Avocatul care reprezintă un grup de săteni din Nadăş ce a cerut revizuirea sentinţei prin care a fost împroprietărită familia Colţeu a declarat că percheziţiile procurorilor DNA au loc în urma unei plângeri penale formulate de el, în numele localnicilor, în anul 2012, plângere care a fost depusă la Parchetul Instanţei Supreme, dosarul fiind transmis ulterior către DNA.

Conform unor surse, anchetatorii vor pune sechestru asigurator pe toate bunurile mobile şi imobile ale familiei Colţeu, inclusiv pe conturile acestora.

 

No Comments

Comments for Se face dreptate pentru sătenii din Nadăş? Sperăm că da! are now closed.