PNL propune modificarea legii Avocatului Poporului și revocarea lui Ciorbea

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on martie 02, 2015 with No Comments

Secretarul general al PNL Arad, Ioan Plaveți, a declarat azi că liberalii propun modificarea legii Avocatului Poporului și cer revocarea lui Victor Ciorbea din această funcție.

„Partidul Național Liberal consideră că Avocatul Poporului trebuie să fie o instituție depolitizată, care să funcționeze în interesul cetățeanului. Astfel, PNL propune câteva modificări ale legii Avocatului Poporului, pentru a fi evitate situațiile întâlnite în ultimul an, când Victor Ciorbea a reprezentat mai mult interesul PSD, al <sateliților> acestora și a lui Victor Ponta, decât al românilor. În primul rând, propunem ca cei care vor candida pentru această funcție să nu fi fost membri ai vreunui partid politic în ultimii zece ani. Totodată, propunem ca Avocatul Poporului să poată fi sesizat cu solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională la cererea motivată a 15 senatori, la cererea a 20 de deputați sau la cererea a 2.000 de cetățeni români, fără niciun element de discriminare. În același timp, propunem ca în condițiile în care la două solicitări formulate de către parlamentari sau societatea civilă, Avocatul Poporului nu a transmis o sesizare către CCR și nu a expus motivele pentru care respinge solicitarea, acesta să poată fi revocat din funcție” a declarat Ioan Plaveți.

Totodată, secretarul general al PNL Arad a explicat și de ce liberalii au decis să vină cu aceste propuneri în ceea ce privește Avocatul Poporului.

„PNL a luat decizia să facă propunerile menționate pentru că Victor Ciorbea a dovedit de atâtea ori că nu este deloc un avocat al poporului. Totodată, Rapoartele MCV au atras atenția de mai multe ori asupra importanței acestei funcții în menținerea echilibrului puterilor în stat și de calitatea procesului legislativ. Bruxellesul recomandă asigurarea independenței Avocatului Poporului și numirea în această funcție a unei persoane susținute de majoritatea partidelor. În acest context, PNL va demara procedurile de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului. Acesta nu a contestat la CCR o serie de ordonanțe de urgență, ordonanțe precum OUG 55 privind migrația aleșilor locali, care în cele din urmă a fost declarată neconstituțională, după trecerea prin parlament. Prin pasivitatea sa, Victor Ciorbea a protejat guvernarea Ponta și nu cetățeanul român” a declarat secretarul general al PNL Arad.

 

No Comments

Comments for PNL propune modificarea legii Avocatului Poporului și revocarea lui Ciorbea are now closed.