Peste 350 de copii au participat la „Aradul în mişcare”

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on mai 24, 2016 with No Comments

IMG_7928 (Copy)

Sâmbătă, 21 mai 2016, vremea superbă, dar și oportunitatea de a face sport, a adunat mulți arădeni curioși pe platoul din fața Palatului Administrativ. În organizarea Primăriei municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură Arad, Direcției Județene pentru Sport și Tineret și Inspectoratului Școlar Județean, s-a desfășurat a III-a ediție a competiției ”Aradul, în mișcare”, una care și anul acesta a oferit multe lucruri atractive pentru cei mici, dar și pentru părinții lor și poate cel mai important lucru, a oferit multe premii celor care au avut curajul să se întreacă în probele pregătite de către organizatori.

Cele mai atractive s-au dovedit a fi atelierul de tras la țintă cu arcul, mini golf-ul și concursul de role, dar nici celelalte ateliere nu au fost ocolite, dat fiind faptul că Hervis Sports Romania a oferit în cadrul unei tombole câte 100 de lei unui băiat și unei fete pentru parcurgerea tuturor atelierelor. Astfel stând lucrurile, Iosup Mădălina și Rotariu Alexandru au câștigat premiile oferite prin tragere la sorți.

Au fost doar primele premii. De fapt, cu începere de la ora 13.00 a venit avalanșa de premii,  pentru că în cadrul evenimentului au fost premiate școlile participante și la proiectul ”Arad, mobilizează-te”. Fiecare școală a primit 15 mingi și premii din partea partenerilor. Colegiul ”Csiky Gergely”, echipa campioană,  a intrat în posesia medaliilor  și a cupei mult râvnite.

Au fost premiați toți copii care au participat pe parcursul anului la competiția, ”Mobilizează-te! Și tu poți fi campion!”. La meciurile susținute de echipa de baschet Universitatea Goldiș ICIM Arad aceștia s-au întrecut la concursul de aruncări libere. Apoi, între școli a avut loc un mini campionat în care Sc. Gimnazială ”Caius Iacob” și Colegiul Național ”Preparandia-Dimitrie Țichindeal” au ieșit victorioase. Ei bine, acestor minunați copii li s-au înmânat medaliile și diplomele oferite de către cei de la ARED, un vechi partener al evenimentului, și 40 de mingi de baschet, oferite ATRIUM MALL.

A mai avut loc o competiție interesantă pe platoul din fața primăriei. În timp ce la un panou se derula campionatul de streetball, unul care a adus din nou meciuri interesante între echipele înscrise, 14 în total, la celălalt panou s-a dat o luptă acerbă pentru alte 20 de mingi de baschet oferite de ATRIUM MALL. Timp de trei ore, încontinuu s-a aruncat la coș, în competiție implicându-se și părinții elevilor. Mamă șă fiică, tată și fiu, au luptat împreună pentru mingile care în final au ajuns la reprezentanții Colegiului National ”Preparandia-Dimitire Țichindeal”. În cele trei ore, cu cei mai mulți participanți la eveniment și cele mai multe puncte marcate s-au dovedit  a fi elevii Colegiului National ”Preparandia-Dimitire Țichindeal” care au înscris 185 de puncte urmați la mare distanță de cei de la Liceul de artă ”Sabin Drăgoi” cu 125 de puncte.

După premierea baschetbaliștilor a venit momentul premierii participanților la ”Aradul în mișcare”. Leac Laurian, Sabău Patrick Dumitriu Diana, Dudaș Miriam fiind doar câțiva dintre câștigătorii care au primit bineînțeles medaliile, diplomele și ce li s-a cuvenit pentru participare.

Concluzionând, putem spune că a fost un eveniment deosebit, în care zâmbetul nu a lipsit de pe feţele copiilor, aproximativ 350 la număr, dar nici lacrimile la cei mai puţin mulțumiți de locul ocupat în clasamente. O nouă șansă… anul viitor, când cu siguranță va fi din nou…” Aradul în mișcare!”

Aducem mulțumiri tuturor partenerilor evenimentului: Helvetika Milk, AG Coexim, Junior Achievement Romania, Hervis Sports Romania, ARED, Atrium Mall, Pizza 5 colțuri, IZOLTA, Praktiker, Paradisul copiilor, VIA CARMINA, Pizza 24, Patronatul român, Delaco, REAL, SARDORI , Casa dulce, WEST MEDIA GRUP.

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Comments for Peste 350 de copii au participat la „Aradul în mişcare” are now closed.