Gheorghe Falcă le-a explicat consilierilor despre legea obligativităţii renovării faţadelor

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 29, 2013 with No Comments

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a informat consilierii despre noutățile legislative intrate recent în vigoare privitoare la reabilitarea fațadelor, toate acestea în deschiderea ședinței CLM Arad de vineri. Edilul şef al Aradului a subliniat obligațiile care le revin Primăriei și Consiliului Local și prezentând măsurile pe care administrația locală trebuie să le ia: „Modificarea legislației stabilește obligatia proprietarilor de a-și întreține fațadele și acoperișurile. Și noi, Primăria și CLM avem obligații. În această legislație sunt două moduri de intervenție pentru clădirile din zona protejată. În primul rând vom constitui comisia care va analiza situația clădirilor. Comisia va fi condusă de viceprimarul Bognar, sper că și consilierii vor dori să facă parte din această comisie, alături de specialiștii din Primărie și din board-ul municipiului. În urma analizei comisia va stabili prioritizarea intervențiilor și va notifica proprietarii. Această etapă va fi repede parcursă, noi avem șansa de avea deja studiile realizate prin proiectul VITO. După transmiterea notificărilor către proprietari, aceștia trebuie să ne răspundă în 60 de zile ce măsuri iau pentru reabilitare. În varianta că se angajează să realizeze cu fonduri proprii investiția, proprietarii au 12 luni la dispoziție pentru execuția lucărilor, în situații justificate pot primi prelungire de 6 luni. Dacă nu, în varianta a doua intră în vigoare obligația municipalității de a proiecta și executa aceste lucrări, iar în termen de 5 ani să recuperăm de la proprietari, deci să știti că va trebui să alocăm fonduri în buget în fiecare an. Este o legislație simplă și corectă, aplicată în Europa, la Munchen, la Praga și în alte orașe”, a declarat primarul Falcă.

Primarul a mai amintit că, în aceste orașe, proprietarii au folosit și oportunitatea de a oferi dezvoltatorilor podurile clădirilor pentru mansardare, în compensare cu lucrările de reabilitare a fațadelor și acoperișurilor. De asemenea, acesta le-a vorbit consilierilor despre faptul că a purtat discuții cu ministrul Apărării privind Cetatea Aradului, dar și despre cele 30 de camere video montate în oraș.

 

 

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă le-a explicat consilierilor despre legea obligativităţii renovării faţadelor are now closed.