Claudia Boghicevici: Ministrul Muncii trebuie să clarifice cum va ocupa posturile vacante din sistem în condiţiile tăierii cheltuielilor de personal cu 15%

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 10, 2013 with No Comments

Deputatul PDL Claudia Boghicevici îi cere actualului ministru al Muncii, Protecţiei Sociale, Familiei şi Persoanelor Vârstnice să clarifice modul în care urmează să se facă ocuparea posturilor vacante din sistem, având în vedere că premierul Ponta a anunţat tăierea cheltuielilor de personal cu 15% în toată administraţia publică. Deputatul PDL consideră că aceste politici contradictorii ar putea avea ca scop ascuns politizarea masivă a administraţiei prin angajarea preferenţială a posesorilor de carnete de partid PSD, PNL şi PC.

„În timp ce ministerele precum cel al Muncii pun în dezbatere proiecte prin care posturile vacantate ar urma să fie ocupate prin concurs, în timp ce parlamentarii puterii promovează proiecte care contravin acordului cu FMI, guvernul USL se pregăteşte pentru tăierea cheltuielilor de personal cu 15%. Explicaţia pentru acest haos managerial este simplă: USL se pregăteşte să politizeze masiv administraţia publică, disponibilizând persoanele care nu au culoarea lor politică şi angajând în schimb politruci. Deja această situaţie a avut loc în mai multe Inspectorate Teritoriale de Muncă, semn că USL va face din politizarea administraţiei singura măsură de stimulare a ocupării forţei de muncă în acest an. Cu alte cuvinte, singurele angajări se vor face sub acest guvern doar pentru cei cu carnet de partid PSD, PNL sau PC, în timp ce zeci de mii de români îşi vor pierde locurile de muncă. Îi cer ministrului muncii să clarifice în mod particular situaţia posturilor vacante din sistem, având în vedere proiectul de lege privind ocuparea posturilor vacante şi anunţul premierului legat de tăierea cheltuielilor de personal cu 15%”, a declarat Claudia Boghicevici.

Deputatul PDL avertizează şi asupra riscului ca aceste măsuri haotice să pericliteze prevederile din acordul încheiat cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială. ”Guvernul USL produce haos pe piaţa forţei de muncă prin politici contradictorii şi care periclitează acordul cu instituţiile financiare internaţionale. Aceste politici aberante contravin acordului cu FMI pentru că încalcă nivelul agreat al anvelopei bugetare şi pun presiuni suplimentare pe bugetul de stat. Fără acest acord cu FMI, România riscă să intre în derapaj economic ,dar USL pare a asuma acest risc în numele României doar pentru a-şi satisface propria clientelă politică”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

 

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici: Ministrul Muncii trebuie să clarifice cum va ocupa posturile vacante din sistem în condiţiile tăierii cheltuielilor de personal cu 15% are now closed.