Laszlo Balint: „Ne concentrăm rapid pe următorul joc ce vine, iată, foarte repede, vineri, la Botoșani”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 04, 2021 with No Comments

Partida cu FCSB a trecut, rămâne regretul celor trei puncte pierdute, dar în același timp și satisfacția de a simți din nou acea atmosferă extraordinară creată de fanii alb-roșii, lucru recunoscut și de antrenorul Laszlo Balint. „Ca jucător am mai trecut prin ceva asemănător chiar aici la UTA, dar au fost și câteva meciuri la CFR Cluj,  în care am simțit tot așa întreg stadionul aproape de noi din primul până în ultimul minut. Ca antrenor, în schimb, trebuie să recunosc că este o premieră pentru mine. Pot spune că ceea ce am trăit duminică, lăsând la o parte partea sportivă și rezultatul, ca emoție și ambianță este și cred că va rămâne ceva unic. Oricum, e o bornă importantă în cariera mea în ceea ce privește emoțiile trăite la un meci. Am fost cu toții foarte pătrunși de tot ceea ce a însemnat atmosfera, pentru că am simțit o emoție fantastică venită dinspre tribună către noi, o căldură și o energie incredibilă. Sper să trăim astfel de momente și în viitorul important, mai ales că în această toamnă avem meciuri frumoase acasă. Iar faptul că toți spectatorii au încurajat din primul până în ultimul minut echipa, faptul că am văzut atât mulți copii, doamne, domnișoare, fac din stadionul din Arad ceva unic în România. Eu am susținut mereu că noi avem un public minunat și că în momentul în care fanii vor reveni într-o proporție cât se poate de mare pe stadion o să avem o atmosferă unică în România și iată că acest lucru se adeverește. Totodată, văd că oamenii care iubesc cu adevărat UTA, din Arad, dar nu numai, sunt înfometați de fotbal și vin cu un aport important în tot ceea ce înseamnă evoluția echipei pe propriul stadion. Sper să o ținem pe aceeași linie, sper să avem cât mai multe meciuri în acest sezon <<sold out>>, indiferent de ce capacitate vorbim plecând de la regulile postpandemice în vigoare” a mărturisit acesta.

Principalul „Bătrânei Doamne” a făcut referire și la consumul fizic și psihic din partida cu FCSB înaintea partidei din etapa viitoare, în deplasare, cu FC Botoșani. „A fost un consum foarte mare, atât din punct de vedere fizic, cât și mental la meciul cu FCSB. Dorința de a evolua bine și a scoate un rezultat bun împotriva unei echipe ce se luptă pentru titlu a fost foarte mare. În fața unui stadion plin, ne-am dorit enorm noi, toți, să facem un meci cât se poate de bun. Până la urmă, s-a văzut asta prin ceea ce au arătat băieții pe teren, rămâne doar dezamăgirea rezultatului. Sau, mai bine spus, a fost o dezamăgire, căci am trecut repede peste ea. Era firesc să facem acest lucru și să ne concentrăm deja pe meciul următor. Legat de consumul fizic eu zic că ne-am revenit, am avut timp suficient, dar cred că și din punct de vedere mental suntem bine. Am reușit să concentrăm toate aspectele pozitive, toate lucrurile bune identificate în meciul cu FCSB și să reglăm atât prin antrenament, cât și prin analiză lucrurile care au funcționat mai puțin în perspectiva meciului de la Botoșani. Nu s-au comis greșeli doar la faza golului lor, de 1-1, ci și în alte situații, dar le-am reglat prin discuții și antrenamente. Îmi place să cred că nu rămânem ancorați în ceea ce s-a întâmplat mai puțin bun în meciurile anterioare, ci să ne concentrăm rapid pe următorul joc ce vine, iată, foarte repede, vineri, la Botoșani”.

Delegația UTA-ei zboară mâine dimineață de la Timișoara spre București, iar de acolo spre Iași. La bordul autocarului clubului, arădenii vor ajunge după-amiază la Botoșani, fără a se mai antrena în preziua jocului. „Trebuia să aleg într-o deplasare făcută cu autocarul, în care am fi călătorit foarte mult sau una cu avionul, cu escală la București și sosirea prevăzută la Botoșani în jurul orei ora 15. Atunci vom servi și prânzul și mai departe am preferat să aloc timp pentru odihnă. Ultimul antrenament, cel de vineri dimineața, va fi unul foarte scurt, în care vom detaila planul de pregătire al meciului de la Botoșani” a precizat Laszlo Balint.

Chiar dacă  și-a revenit din punct de vedere medical, Florin Ilie nu va face deplasare, la fel ca și tinerii Mociu, Mar, Mercioiu și Cristi Mihai. Tudor Călin este accidentat, iar Claudiu Negoescu este angrenat în acțiunea lotului național U 19.

 

No Comments

Comments for Laszlo Balint: „Ne concentrăm rapid pe următorul joc ce vine, iată, foarte repede, vineri, la Botoșani” are now closed.