Conducerea Companiei de Apă şi Canal Arad dorește să clarifice situația cu privire la canalizarea pluvială din municipiul Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 29, 2013 with No Comments

Conducerea Companiei de Apă şi Canal Arad a trimis un comunicat de presă prin care dorește să clarifice situația cu privire la canalizarea pluvială din municipiul Arad. „Rețelele de canalizare pluvială din municipiulAradsunt în patrimoniul Primăriei municipiuluiAradși se întrețin de Compania de apăAradpe baza unui contract comercial încredințat ca urmare a unei licitații publice organizată de primărie și câștigată de companie. Unele deficiențe legate de subdimensionarea unor rețele de canalizare pluvială ( zona subtraversării  liniei CF – zona Voinicilor și Gemi Center) și a Stațiilor de pompare din aceste zone și din cartierele Bujac, Sânicolaul Mic și  Gai ( stații noi, dar cu tehnologia aferentă anilor 1960 ) nu sunt din vina și nici în competența de rezolvare a prestatorului respectiv a Companiei de apă, acestea fiind exclusiv în competența de rezolvare proprietarului, respectiv Primăria municipiului Arad. După cunoștinţele noastre, primăria intenționează să investească în zona Voinicilor și Gemi Center, dar această investiție își urmează cursul legal și având în vedere perioada de execuție, putem vorbi probabil de 9- 12  luni până la punerea în funcţiune. Ploile torențiale din 28 august 2013 au însemnat ca și debit de pompare peste 15.000 mc, de 9 ori mai mult decât într-o zi normală. Trebuie să menționăm că rețelele de canalizare NU se dimensionează pentru ploi torențiale cu debite extreme la care se adaugă și deficiențele mai sus menționate. Dealtfel, aceste fenomene și efectele acestora s-au resimţit și în Timișoara, Deva, Suceava și se văd frecvent la televiziuni în toate țările din lume. Compania de apă a acționat cu toate mijloacele din dotare în așa zisele zone fierbinți împreună și sub coordonarea personalului de specialitate din cadrul Primăriei Arad, deci dacă ar fi vorba de management defectuos sau incompetență ar trebui să arătăm cu degetul spre cei care au investit defectuos sau nu au investit în canalizarea pluvială”, se arată în comunicatul de presă remis de către directorul general al Companiei de Apă şi Canal Arad, Gheorghe Bănățean.

No Comments

Comments for Conducerea Companiei de Apă şi Canal Arad dorește să clarifice situația cu privire la canalizarea pluvială din municipiul Arad are now closed.