Laszlo Balint: „Ne bucurăm că am reușit să promovăm și, mai mult, să terminăm pe primul loc acest sezon extraordinar de nebun!”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 03, 2020 with No Comments

Laszlo Balint realizează prima sa performanță notabilă din carieră, iar satisfacția sa este cu atât mai mare cu cât a realizat-o la cârma uneia dintre echipele ce i-au marcat și cariera ca fotbalist.

Primul gând al lui Balint după obținerea rezultatului maxim stagional în „alb-roșu” s-a îndreptat spre familia sa: „În primul rând vreau să le mulțumesc celor două persoane extrem de importante în viața mea, soția mea, Claudia și fiului meu, Eric. Medalia asta este pentru ei, știu cât de mult m-au susținut și cât de mult au suferit alături de mine. Tocmai de aceea, le mulțumesc că sunt în viața mea și sper să trăim cât mai multe momente de acest gen în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat” a declarant acesta la microfonul DigiSport.

Respectând protocolul medical, oficialii FRF au lăsat medaliile și tricourile destinate campioanei ligii secunde pe masa special amenajată, iar de acolo căpitanul arădenilor, Ciprian Rus, le-a împărțit colegilor și celor din stafful tehnic și medical.

Laszlo Balint și Cipri Rus s-au medaliat reciproc, după care a urmat poza oficială cu mult râvnitul trofeu. „Cinci meciuri cât cinci ani, un play-off incredibil. E foarte bine că, și dacă am trecut prin momente dificile, am reușit să terminăm exact acolo unde am fost înaintea întreruperii campionatului. Am avut momente în care efectiv ne-am clătinat, dar forța acestui grup a ieșit până la urmă la suprafață și astăzi în condiții de presiune foarte mare, atât pentru noi cât și pentru Pitești, ne-am atins obiectivul. Au fost momente dificile pentru grupul nostru, pentru că exprimarea noastră în teren nu a fost cum trebuie. Principiile fundamentate nu ieșeau la suprafață așa cum ne-am fi dorit și au intervenit problemele și rezultatele mai proaste. Dar, am gestionat până la urmă bine totul, am în vestiar niște jucători valoroși, experimentați. Am știut să ne adunăm și să ne acceptăm greșelile, toată lumea a greșit – de fapt – în acest play-off. Azi ne bucurăm că am reușit să promovăm și, mai mult, să terminăm pe primul loc acest sezon extraordinar de nebun” a mai spus, la finalul partidei de la Pitești, Laszlo Balint.

Interesant este că și după ultima rundă a play-off-ului, echipele gazdă au rămas fără victorie. Au fost în total 15 partide încheiate ori cu rezultate de egalitate, ori cu succese ale echipelor vizitatoare. „Totul a fost anormal în acest play-off, de la modul în care s-a stabilit să jucăm… În fine, nu mai are rost să dezgropăm trecutul, dar vedeți și dumneavoatră, lipsa suporterilor pentru niște echipe obișnuite cu aportul important al acestora la meciurile de acasă și vorbesc despre noi, UTA, FC Argeș, Petrolul sau Rapid, s-a resimțit din plin. În plus și presiunea rezultatelor și-a spus cuvântul. Prea puțin ne-am asumat cu toții riscuri, echipele nu prea s-au desfăcut, știind că orice punct pierdut poate conta la final” a precizat tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Ce o așteaptă pe UTA în Liga 1? „Bineînțeles, după două-trei zile în care sărbătorim acest succes, pentru că avem nevoie de asta și sper din tot sufletul să putem sărbători într-o oarecare măsură și alături de suporterii noștri, pentru că merită această promovare, vom creiona strategia pentru sezonul următor. Timpul este scurt și va trebui să facem tot posibilul pentru a fi pregătiți pentru ceea ce înseamnă sezonul de Liga 1. Toată perioada aceasta am rămas focusați pe îndeplinirea obiectivului, dar este clar că va trebui să ne scuturăm repede de euforia acestui succes și să acționăm deja pentru Liga 1. Va fi o provocare foarte mare pentru toată lumea din club și e foarte important să parcurgem pașii necesari pentru această strategie cu luciditate și discernământ. După o promovare, primul an este întotdeauna foarte dificil, o adevărată provocare pentru UTA. Cel puțin noi, dar și FC Argeș, pe care o felicit pe această cale, așteptăm ziua în care o să ne putem bucura cu suporterii în tribună. Cred că și în acest play-off am fi jucat meci de meci cu stadioane pline dacă nu era situația cu acest virus” a mai punctat Laszlo Balint.

Foto: Viorel Muscă

No Comments

Comments for Laszlo Balint: „Ne bucurăm că am reușit să promovăm și, mai mult, să terminăm pe primul loc acest sezon extraordinar de nebun!” are now closed.