România a învins Ungaria în grupa D a Campionatului Mondial din Serbia

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 12, 2013 with No Comments

Joi, naţionala de handbal feminin a României a învins Ungaria, cu scorul de 21-17 (8-10), într-un meci contând pentru grupa D a Campionatului Mondial din Serbia, fiind calificată în optimile de finală ale competiţiei.

Ungaria a condus din primele minute, 1-3 (min. 6), tricolorele părând timorate în debutul partidei şi datorită huiduielilor primite la fiecare atac din partea fanilor adverşi. Şase minute mai târziu, la scorul 1-4, antrenorul Tadici a cerut time-out, certându-şi jucătoarele. Neagu a marcat al doilea gol al României în minutul 13, 2-4, dar cinci minute mai târziu a venit rândul fanilor tricolori să se bucure, Ţăcălie aducând egalarea, 5-5, după câteva parade reuşite ale Paulei Ungureanu.

Meciul a continuat sub semnul echilibrului, 6-6 (min. 23), pentru ca la pauză tabela să arate 10-8 în favoarea Ungariei, ultimele minute din prima repriză fiind marcate de un joc impulsiv al României, cu mingi pierdute uşor.

După pauză, Neagu a redus din diferenţă, 9-10 (min. 33), de la 7 metri, tot ea ratând egalarea două minute mai târziu de la linia de pedeapsă, iar Ungaria a profitat şi s-a detaşat la 9-12 (min. 37). Meciul a “continuat” şi în tribune, scandările deja tradiţionale, “Ria, Ria, Ungaria” şi “România, România”, fiind auzite în duel, în funcţie de cine marca şi cu atât mai mult cu cât echilibrul revenise, 14-14 (min. 45).

În minutul 47, România a preluat conducerea, după o aruncare de la 7 metri a Elizei Buceschi, iar Ungaria a intrat obligatoriu la time-out. În tribuna fanilor români, delir.

Cristina Neagu a ţinut aproape, 16-15 (min. 48), iar când mai erau 9 minute din joc, tabela arăta 16-16, Laura Chiper readucând avantajul, 17-16 (min. 54). Ardean-Elisei a mărit avantajul la 18-16, iar aceeaşi Chiper a dus scorul la 19-16, de la 7 metri (min. 56). Când Ardean-Elisei a marcat pentru 20-16, cu trei minute rămase din joc, “zarurile” erau deja aruncate. Ultimul time-out cerut de Ungaria nu a mai contat, adversara României nereuşind să remonteze. Tricolorele au ieşit de pe teren cu zâmbetul pe buze, scor final 21-17, portarul Paula Ungureanu fiind declarată cea mai bună jucătoare la finalul partidei de către IHF.

Marcatoare:

România – Neagu 5 goluri, Ardean-Elisei 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Manea 2, Chiper 2, Marin 2, Buceschi 2, Ţăcălie 1

Ungaria – Gorbicz 7 goluri, Zacsik 4, Verten 2, Bulath 2, Tomori 2.

Tot joi, în grupa D, s-au mai înregistrat rezultatele: Australia-Cehia 10-34 şi Germania-Tunisia 26-20.

După patru meciuri disputate în grupa D, naţionala României are un bilanţ de trei victorii – 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia şi 21-17 cu Ungaria, şi o înfrângere, 23-26 cu Germania, având 6 puncte în clasament şi fiind calificată în optimile de finală ale Campionatului Mondial. Celelalte trei echipe calificate sunt Ungaria, Germania şi Cehia.

Mâine, în ultima zi a fazei grupelor, se vor juca meciuri în toate cele patru grupe, tricolorele urmând a se duela cu Cehia. Rezultatele de vineri vor stabili ierarhia finală, care este importantă pentru “încrucişarea” din optimile de finală, între echipele calificate din grupele A-B, respectiv C-D.

 

Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală, meciurile fiind programate în 15-16 decembrie, la Belgrad şi Novi Sad. Partidele din sferturile de finală vor avea loc în 18 decembrie, în aceleaşi oraşe, iar semifinalele şi finalele pentru medalii, în 20 şi 22 decembrie, la Belgrad.

No Comments

Comments for România a învins Ungaria în grupa D a Campionatului Mondial din Serbia are now closed.