UTA remiză cu Dinamo, după un meci ca un „montagne-russe”!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 02, 2021 with No Comments

UTA a reușit doar o remiză la București, 2-2 (0-2), în compania lui Dinamo, la capătul unui meci în care a avut de înfruntat, dincolo de propriile momente de slăbiciune, și un arbitraj „ciudat” al centralului Marian Barbu. Care, aplicând șmecherește regulamentul, le-a „suflat în pânze” dinamoviștilor, cărora le-a oferit superioritatea numerică timp de o repriză, prin eliminarea lui Batha, și un penalty destul de dubios, după ce Steliano Filip l-a păcălit pe Shlyakov.

Era doar minutul 2 când Baravykas a pasat greșit și i-a pus pe dinamoviști pe contraatac, însă Iacob  a intervenit în ultima clipă în fața lui Ivanovski, După alte cinci minute era deja 1-0. O greșeală colectivă a arădenilor l-a adus pe Torje în interiorul careului, mingea șutată de acesta l-a lovit pe Baravykas, derutându-l pe Iacob, și s-a opritîn plasă, 1-0! UTA nu a avut același noroc în min. 15, când Batha a șutat de la marginea careului mare, mingea s-a lovit de Hora dar a sărit direct în brațele portarului Iliev. Peste doar un minut, Dinamo a trecut pe lângă 2-0, dar același Torje a trimis, incredibil, din careul mic, pe lângă poartă. O altă ocazie notabilă pentru Dinamo a venit în min. 23, când Dinamo a declanșat un contraatac rapid, Ivanovski i-a pasat lui Sorescu, iar acesta, cu Iacob în față, a trimis pe lângă poartă. UTA, la rândul ei, a avut o mare ocazie de a restabili egalitatea pe tabelă, în min. 27, când Roger a centrat de pe stânga, iar Antal a lovit bara. Batha și Ubbink au trimis câteva șuturi de la distanță, dar Iliev a fost la post. În prelungirile primei reprize, centralul Marian Barbu l-a eliminat pe Batha, destul de ușor, pentru o lovitură cu brațul aplicată lui Torje, care s-a prăbușit teatral și l-a stimulat pe fluierașul brașovean să scoată cartonașul roșu.

La nouă minute de la reluare Shlyakov a fost păcălii ușor de Filip, iar în urma contactului, centralul a indicat puctul cu var. Sorescu a executat cu siguranță, pentru 2-0! UTA a ripostat imediat, dar Shlyakov și Miculescu, în aceeași fază, au ratat incredibil, din careul mic. Chiar și în zece oameni UTA a fost echipa mai activă, iar în minutul 62 a revenit în joc. Dangubic a centrat din stânga, Ubbink a șutat puternic, Iliev a respins până la Miculescu, acesta a trimis cu capul spre poartă, goal-keeper-ul „câinilor” a respins din nou, dar de această dată tânărul mijlocaș al Bătrânei Doamne a împins mingea în plasă, din careul mic, 2-1. S-a jucat apoi pe contre, iar Dinamo a ratat incredibil în min. 76, când Sorescu și Moldoveanu au scăpat singuri, spre poarta lui Iacob, primul i-a pasat celui de-al doilea, care în loc să trimită mingea în poartă a preluat, iar apoi – când a șutat – Shlyakov a blocat. Erico putea aduce bucuria în sufletele fanilor utiști, dar a trimis cu capul, din careul mic, direct în brațele portarului Iliev!

Până la final, s-a jucat în continuare cu garda jos, Amzar a lovit bara, iar la ultima fază, în min. 90+5, Filip a șutat o minge în Shlyakov, aceasta a ricoșat în fața careului mic, iar de acolo Miculescu a marcat cu sânge rece, aducând un punct enorm și nesperat UTA-ei, 2-2!

Dinamo: Iliev – Radu, Popa, Grigore, Filip – Itu (Moldoveanu), Răuță, Bani (Crețu, Dudea) – Torje (Amzar), Ivanovski (Țâră), Sorescu.

UTA: Iacob – Shlyakov, Erico, Benga, Baravykas (Bustea) – Batha, Isac (Miculescu) – Antal (Vorobjovas). Ubbink, Roger – Hora (Dangubic).

Au arbitrat: M. Barbu (Brașov) – la centru, V. Avram și M. Constantinescu (ambii din București) – asistenți.

No Comments

Comments for UTA remiză cu Dinamo, după un meci ca un „montagne-russe”! are now closed.