Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on martie 07, 2017 with No Comments

iustin-cionca

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa Consiliului Judeţean, alocarea unor sume importante pentru proiecte care vizează comunităţile locale. Banii au fost alocaţi pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate în baza O.U.G. nr. 2/2015, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de  infrastructură care necesită cofinanţare locală în anul 2017. Aceste sume provin din repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Arad a cotei de 20% din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi a cotei de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit.

Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare”, a subliniat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Bugetul judeţului este grevat sever de deciziile luate la Bucureşti, de faptul că CJA trebuie să suporte, din resurse proprii, cheltuieli angajate de Guvern şi care diminuează fondurile pentru investiţii.

No Comments

Comments for Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad: „Deşi banii sunt puţini, s-au dat echitabil şi nici o localitate nu a rămas fără finanţare are now closed.