Încep lucrările de amenajare a străzii Cometei

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on iulie 20, 2018 with No Comments

Proiectul municipalităţii arădene de a transforma strada Cometei într-o arteră importantă care să asigure legătura cu Centura Nord este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Vineri, 20 iulie 2018, s-a încheiat licitaţia pentru atribuirea lucrărilor, astfel că şantierul ar putea să fie deschis în această toamnă.

Scopul proiectului este de a scoate traficul greu din cartierele Micălaca şi Grădişte, în prezent TIR-urile fiind nevoite să intre prin unul din cele două cartiere ca să ajungă la zona industrială de lângă depozitele Petrom. Scenariul tehnic presupune aşadar amenajarea unei legături rutiere între străzile Cometei (Grădişte) şi Lipovei (Micălaca) cu centura de ocolire a municipiului în scopul de a asigura accesul direct al vehiculelor de mare tonaj pe şi de pe platforma industrială de nord-eest a municipiului fără să mai fie nevoite să traverseze zona de locuinţe din cele două cartiere.

„Municipiul Arad este printre puţinele municipii care dintr-un inel de centură are în acest moment 75% realizat. Ieşirile spre acest inel de centură au reprezentat o prioritate pentru municipalitatea arădeană, iar în acest moment vorbim despre 10 ieşiri, care au determinat o diminuare a traficului în interiorul municipiului. Astăzi, s-a finalizat licitaţia pentru a XI-a ieşire, care se va face din strada Cometei spre centură, care va diminua traficul greu din cartierul Micălaca, zona Calul Bălan şi din cartierul Grădişte. Această lucrare va fi finalizată, sperăm noi, prima etapă anul acesta, iar în primăvară, etapa a II-a. Este un semnal că în aceea zonă va exista o dezvoltare economică şi putem spune că diminuarea traficului va face ca Aradul să fie în continuare un oraş liniştit  şi cu un tranzit pe ceea ce înseamnă centura Municipiului Arad ”, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la 4.628.821 lei.

No Comments

Comments for Încep lucrările de amenajare a străzii Cometei are now closed.