Glad Varga: „Prezența Aradului la Adunarea Generală a Alianței Orașelor Culturale Europene constituie un punct important”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on mai 20, 2014 with No Comments

Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au participat la Adunarea Generală a Alianței Orașelor Culturale Europene (AVEC), desfășurată la Evora (Portugalia), în perioada 15-16 mai. Orașul Arad este membru în cadrul acestui organism de peste 10 ani de zile. În cadrul lucrărilor s-a aprobat programul de activități pentru acest an, prezentarea de noi proiecte, alegerea membrilor consiliului de administrație, stabilirea locului de desășurare a următoarei reuniuni, precum și un atelier de lucru cu tema „Gestiunea turistică a patrimoniului cultural”.

Delegația arădeană a fost formată din Glad Varga, consilier municipal, Dana Andreica, șef Birou activități culturale, și Ramona Crețu – consilier Birou Relații Externe.

Reprezentanții Aradului au prezentat la Evora demersul de a se înscrie în competiția europeană pentru titlul capitală culturală și au primit asigurări că vor fi sprijiniți de rețeaua culturală AVEC. Mai mult, a fost lansată invitația ca Adunarea Generală a AVEC din anul 2015  să se desfășoare în orașul Arad.

„Prezența Aradului în cadrul acestei structuri culturale constituie un punct important, dar care poate fi chiar decisiv în momentul în care vom începe elaborarea dosarului pentru depunerea candidaturii la titlul de capitală culturală europeană, conexiunile europene fiind foarte bine punctate în momentul analizei dosarului”, afirmă Glad Varga, consilier municipal.

No Comments

Comments for Glad Varga: „Prezența Aradului la Adunarea Generală a Alianței Orașelor Culturale Europene constituie un punct important” are now closed.