Una dintre cele mai mari picturi murale din România, realizată în comuna Dumbrăvița

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , ,

Published on octombrie 29, 2021 with No Comments

Sala Polivalentă din Dumbrăvița, (jud.Timiș) a devenit spațiu de expunere pentru arta publică. O pictură murală de aproape 600 metri pătrați, realizată de artistul timișorean Andrei Drăgan, cunoscut sub pseudonimul LUX, va contribui la dezvoltarea unui spațiu de referință al comunei, pentru apropierea comunității față de artă, sport și natură.

Pictura a fost inspirată de performanțele realizate de echipa de tenis de masă a comunei Dumbrăvița, multiplă campioană națională. Ea a fost concepută ca o formă de considerație adusă de comunitatea locală sportivelor care au reprezentat localitatea în competițiile interne și internaționale, și în același timp își propune să fie o sursă de inspirație pentru tinerii sportivi.

Lucrarea este un joc compozițional și cromatic în jurul naturii explozive a sporturilor competitive. Momentul în care adrenalina și concentrarea din competiție transcend trivialitatea cotidiană devine centrul universului participantilor” a explicat artistul Andrei Drăgan (LUX).

Este o mare bucurie pentru noi că tenisul de masă și rezultatele obținute de acest sport au ajuns sursă de inspirație și pentru artiști. Ideea de a realiza această pictură aici e excelentă, pentru că, și cu ajutorul ei, vom putea promova în continuare, în rândul tinerilor, atât tenisul de masa, cât și sportul, în general” a apreciat Nicoleta Husar, antrenoarea cu care s-au obținut titlurile de campioană a României de către echipa de tenis de masa a Dumbrăviței.

Lucrarea de mari dimensiuni a fost realizată în cadrul proiectului (Car)Casa polivalentă, al cărui scop este de a interveni într-un loc reprezentativ pentru comunitate și de a da o față nouă unei viitoare zone de interes, din care face parte și noua Casă de cultură, dar și alte obiective care vor revitaliza spațiul public al comunei Dumbrăvița.

 

 

 

No Comments

Comments for Una dintre cele mai mari picturi murale din România, realizată în comuna Dumbrăvița are now closed.