Gheroghe FALCĂ: Ziua BREXIT este ziua în care începem negocierile pentru o nouă strategie!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 31, 2020 with No Comments

Decizia Marii Britanii și Irlandei de Nord de a părăsi Uniunea Europeană este un moment istoric care implică o nouă strategie atât pentru Uniunea Europeană cât și în ceea ce privesc relațiile bilaterela româno-britanice. Importanța unei colaborării între cele două părți este esențială atât pentru economia cât și pentru securitatea întregii Europe.

Momentul BREXIT este poate cea mai grea încercare de până acum a Uniunii Europene. În condițiile în care până acum s-a vorbit doar despre intenția statelor de a adera la Uniunea Europeană, iată că de acum există și un prim exemplu al unui stat care a dorit retragerea din această Uniune. De acum, însă, din ziua în care Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană, vorbim de o nouă strategie privind siguranța internațională, dar și de un proiect al consolidării proiectului european. Fără doar și poate, Marea Britanie rămâne partenerul strategic al României și un aliat NATO de încredere.

Aș dori să subliniez intențiile României de a dezvolta în continuare relațiile bilaterale cu Marea Britanie, dar trebuie să transmitem și un mesaj românilor din Marea Britanie. În acest moment România lucrează la modernizara Parteneriatului Strategic bilateral cu Marea Britanie, Parteneriat prin care drepturile românilor din Marea Britanie vor fi respectate. În ceea ce privește securitatea, România și Regatul Unit au cooperat intens, misiunile de poliție aeriană la Marea Neagră fiind un exemplu în acest sens”, a transmis Gheroghe FALCĂ, eurodeputat PNL.

Biroul de presă

Cabinet Europarlamentar Gheorghe Falcă

No Comments

Comments for Gheroghe FALCĂ: Ziua BREXIT este ziua în care începem negocierile pentru o nouă strategie! are now closed.