Relații de colaborare și parteneriat între Consiliul Județean Arad și Organizațiile Nonguvernamentale în domeniul serviciilor sociale

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on octombrie 10, 2014 with No Comments

Îmbunătățirea relațiilor de colaborare și parteneriat între Consiliul Județean Arad și Organizațiile Nonguvernamentale în domeniul serviciilor sociale a fost principala temă dezbătută, joi, 9 octombrie, în cadrul seminarului ”Parteneriat public privat în domeniul serviciilor sociale”.
Peste 40 de reprezentanţi ai Organizațiilor Nonguvernamentale s-au întâlnit cu Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA şi Erika Stark, directorul DGASPC Arad, pentru a discuta aspecte legate de contractarea serviciilor sociale, de îmbunătățirea colaborării dintre autoritățile adminsitrației publice locale cu organizațiile din domeniul serviciilor sociale.
“Abordam metode noi în ceea ce priveşte relaţia cu ONG-urile in zona protecţiei sociale. Aveţi in noi, Consiliul Judeţean Arad şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, nişte parteneri serioşi în ceea ce înseamnă colaborarea, pentru a oferi celor care au probleme condiţii mai bune, plecând de la un principiu şi anume că cel care finanţează trebuie să şi controleze. Şi am să explic în câteva cuvinte. Încurajăm parteneriatul public privat şi asocierea, pentru că dumneavoastră, ONG-urile, trebuie să oferiţi servicii corecte, iar noi, instituţiile publice, trebuie să finanţăm aceste servicii dar să şi verficăm modul în care acestea se derulează. Impreună punem bazele unui parteneriat corect, parteneriat care trebuie desfăşurat în folosul cetăţeanului. La ora actuală, nu putem vorbi despre un parteneriat public privat în România. Există în schimb posibilitatea de a colabora instituţii private şi instituţii publice, astfel încât cei dintâi să contracteze servicii sociale care sunt finanţate de stat. Sperăm ca aceasta întâlnire să fie utilă tuturor celor care vor să colaboreze în acest domeniu”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

No Comments

Comments for Relații de colaborare și parteneriat între Consiliul Județean Arad și Organizațiile Nonguvernamentale în domeniul serviciilor sociale are now closed.