Gheorghe Falcă: „Regenerarea urbană este proiectul care va aduce confort, funcționalitate și un cadru de viață mai plăcut pentru zecile de mii de arădeni”

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on iulie 06, 2016 with No Comments

 

falca conferinta (4)

Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă, împreună cu responsabilii din aparatul Primăriei s-au întâlnit în această dimineață cu proiectanții care realizează documentația tehnică pentru programul de regenerare urbană a cartierelor de blocuri. Proiectul are ca obiectiv eliminarea disfuncționalităților existente în zonele de blocuri din Alfa, Confecţii, Micalaca, Vlaicu şi centru la nivelul circulației auto și pietonale, pentru asigurarea locurilor de parcare și amenajarea zonelor verzi, pentru amenajarea de spații de recreere și de joacă pentru copii. Investițiile se vor realiza în cadrul unui acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Acordul de împrumut va asigura finanțarea cu 20 milioane de Euro a proiectului. Valoarea totală a acestor investiții programate pentru modernizarea cartierelor arădene este estimată de specialiști la 50 milioane de euro.

Astăzi am analizat documentele pe care ni le-au predat proiectanții, am discutat cu ei în detaliu, pe planșe, intervențiile din fiecare zonă. Săptămâna viitoare vom aproba în Consiliul Local contractul cu BERD, iar în lunile care urmează vom merge în cartiere să prezentăm cetățenilor lucrările de care vor beneficia în zona unde locuiesc în cadrul acestei mari investiții. care locuiesc în cartierele de blocuri construite înainte de 1989” a declarat Primarul Aradului, Gheorghe Falcă

No Comments

Comments for Gheorghe Falcă: „Regenerarea urbană este proiectul care va aduce confort, funcționalitate și un cadru de viață mai plăcut pentru zecile de mii de arădeni” are now closed.