Dumitru Enăchiuc: USL critică pe cine nu trebuie, CJA investeşte în spitale, Guvernul Ponta a rămas dator

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 01, 2013 with No Comments

Consilierul judeţean Dumitru Enăchiuc se arată surprins de criticile USL privitoare la sistemul sanitar din Arad. „Să nu uităm că reprezentanţii USL efectiv s-au bucurat când se punea problema ca Spitalul Judeţean să fie retrogradat din categoria a II-a în a III-a. Apoi, aceiaşi reprezentanţi ai USL, şi aici mă refer la parlamentarii Puterii, care nu au adus niciun leu pentru sistemul sanitar, ba mai mult, prin intermediul Ministerului Sănătăţii, au impus co-plata la spitale”, a replicat consilierul judeţean PDL.

Dumitru Enăchiuc consideră că, de la preluarea spitalelor de către Consiliul Judeţean, situaţia în sistemul sanitar arădean s-a schimbat foarte mult. „Instituţia din care fac parte a investit până în prezent peste 4 milioane de euro în Spitalul Judeţean, atât în infrastructură, pentru confortul pacienţilor şi pentru reducerea costurilor de funcţionare, cât şi în aparatură medicală. În acest an, în buget sunt prevăzute alte 9 milioane de lei, pentru investiţii”, a mai precizat consilierul judeţean PDL.

Legat strict de secţia de pediatrie, în bugetul pe acest an sunt prevăzute sume atât pentru realizarea documentaţiei tehnico-economice, cât şi pentru demararea lucrărilor de modernizare. „Cred că înainte de a critica, reprezentanţii USL ar trebui să se documenteze. Consilierul municipal Sergiu Bâlcea ar fi putut lua informaţii de la colegul său din USL, consilierul judeţean Daniel Duruş, care s-a arătat foarte preocupat de acest subiect, inclusiv când nu a fost de acord cu achiziţionarea de aparatură medicală pentru spital. Sau, acelaşi consilier municipal ar trebui să se informeze de ce premierul Ponta a amânat până în februarie votarea Bugetului de Stat, fapt care a întârziat inclusiv aprobarea bugetului Consiliului Judeţean, automat fiind amânate şi lucrările de modernizare a secţiei de pediatrie”, a completat Dumitru Enăchiuc.

No Comments

Comments for Dumitru Enăchiuc: USL critică pe cine nu trebuie, CJA investeşte în spitale, Guvernul Ponta a rămas dator are now closed.