Exerciții executate de pompierii arădeni

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 23, 2017 with No Comments

Astăzi, 23 noiembrie a.c subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, au executat exerciţii cu forţe şi mijloace în teren la diferiţi operatori economici sau şcoli de pe raza judeţului Arad.

Detaşamentul de Pompieri Arad, în cooperare cu I.P.J Arad, I.J.J Arad, S.A.J Arad a desfăşurat exerciţiul la un operator economic ce depozitează gaz petrolier lichefiat. Scenariul exerciţiului a presupus o explozie urmată de incendiu. A fost testată capacitatea de reacţie a subunităţii, timpii de răspuns, procedurile de intervenţie pentru evacuarea victimelor, salvarea persoanelor, stingerea incendiului.

De asemenea a fost testat planul de urgenţă a operatorului economic, instalaţiile speciale de stingere şi protecţie şi modul de îndeplinire a atribuţiilor pe linia gestionării situaţiilor de urgenţă ale personalului firmei.

Detaşamentul de Pompieri Ineu, Sebiş şi Secţia de Pompieri Bârzava a desfăşurat exerciţii atât la operatori economici care au ca domeniu vânzarea de produse petroliere, depozitare mase plastice cât şi la unităţi de învăţământ. În cadrul unităţilor de învăţământ s-a urmărit modul de cunoaştere de către personalul şcolilor şi de către elevi a procedurilor şi timpilor de evacuare.

La exerciţii au participat 9 autospeciale de stingere, 2 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 10 ofiţeri şi 50 subofiţeri.

 

 

 

No Comments

Comments for Exerciții executate de pompierii arădeni are now closed.