Distincție de Excelență pentru Înaltpreasfinția Sa, Părintele Ioan Selejan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on noiembrie 04, 2022 with No Comments

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, i-a oferit Distincția de Excelență „Investește în resursa umană” Înaltpreasfinției Sale, Părintele Ioan Selejan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului.

Distincția de excelență a fost acordată în deschiderea conferinței „Siguranța publică și nevoia de capital social ridicat”, un eveniment organizat de Consiliul Județean Arad, în colaborare cu Universitatea „Aurel Vlaicu” și Centrul de Cercetare în Drept SARA. Lucrările conferinței fac parte din proiectul de cercetare „Investește în resursa umană”.

La eveniment au mai participat General de brigadă (r), Dr. Nicolaie Iancu, președintele Centrului de Cercetare în Drept SARA, prof. univ. dr. habil. Iancu Elena-Ana, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu – Arhiepiscop al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă și prof. univ. dr. Ramona Lile, rectorul Universității Aurel Vlaicu, care a participat la lucrări prin mijloace electronice.

Am oferit această distincție, în numele Consiliului Județean Arad și al Asociației «Centrul de Cercetare în Drept Sara»,  în semn de apreciere pentru întreaga biografie a Înaltpreasfinției Sale, dublată de proiectele sociale desfășurate de Mitropolia Banatului, care transformă viețile semenilor noștri în fiecare zi. În fiecare generație există personalități definitorii, care remodelează societatea și îi imprimă o viteză mai mare de reacție, identifică soluții mai viabile și potențează schimbarea în bine, iar Înaltpreasfinția Sa este o astfel de personalitate.

În ultimii ani, Biserica Ortodoxă a fost unul dintre partenerii principali ai Consiliului Județean Arad și ai societății civile arădene în derularea celor mai importante proiecte sociale. Am găsit înțelegere și deschidere față de proiectele de modernizare a sistemului de sănătate publică, de susținere cu hrană și adăpost a persoanelor defavorizate, de implicare în criza umană determinată de războiul din vecinătatea noastră. Proiectele societății civile, proiectele administrației, proiectele mediului de afaceri au fost îmbrățișate de biserică cu căldură și umanism și datorită acestei empatii extraordinare, Aradul de astăzi este un Arad mai bun, un cămin mai primitor și o mândrie pentru arădeni. Această colaborare între părțile contractului social arădean eu cred că este unică în România, prin amploarea ei, prin consistență și durabilitate”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

No Comments

Comments for Distincție de Excelență pentru Înaltpreasfinția Sa, Părintele Ioan Selejan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului are now closed.