Prefectul a mediat o întâlnire pentru a analiza solicitarea Primăriei Arad de ridicare a plafonului pentru cheltuielile de personal

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 25, 2015 with No Comments

La solicitarea consilierului municipal Marin Lupaş, Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, a mediat o dezbatere la care au participat viceprimarii Aradului, Levente Bognar şi Cătălin Ţiţirigă, alături de mai mulţi funcţionari ai Primăriei Arad şi directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad. Tema discuţiei a fost ridicarea plafonului cheltuielilor de personal pentru Primăria Arad. „Am analizat împreună cu cei prezenţi situaţia creată. Am convenit împreună că vom face demersurile necesare pentru ca Primăria Arad să obţină din partea Ministerului Finanţelor Publice aprobarea pentru un plafon salarial care să îi permită funcţionarea optimă, în baza legii. Concret, Primăria Arad va adresa Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad o nouă solicitare, detaliată. Directorul Marius Drăgănescu va însoţi această solicitare cu o argumentaţie proprie, pe care o va semna împreună cu mine şi o vom adresa ministrului Darius Vâlcov. Pe lângă aceste demersuri instituţionale, viceprimarul Levente Bognar a solicitat o dezbatere publică la care să participe parlamentarii pentru a modifica prevederile legale, care datează din 2010, prin care este instituit plafonul de salarizare pentru administraţiile locale. Consider că această problemă este de natură strict administrativă şi am convingerea că va fi soluţionată favorabil. Nu este cazul ca angajaţii Primăriei să intre în panică şi să se gândească la concedieri sau la probleme legate de salarizare. Din păcate, constat că se încearcă din nou politizarea unui subiect care în realitate ţine strict de administraţia publică. Eu conduc o instituţie nepolitizată şi în activitatea pe care o desfăşurăm nu este nevoie să intervină parlamentarii, indiferent că sunt de la putere sau din opoziţie. În mandatul meu de prefect, voi continua să ţin instituţia departe de jocurile politice, indiferent cât de mult se vor supăra cei care erau obişnuiţi în trecut să îi facă agenda prefectului”, a spus Prefectul Județului Arad, Cosmin Pribac.

No Comments

Comments for Prefectul a mediat o întâlnire pentru a analiza solicitarea Primăriei Arad de ridicare a plafonului pentru cheltuielile de personal are now closed.