„Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar” eveniment marcat şi la Arad

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on martie 05, 2014 with No Comments

Aradul a fost astăzi gazda unei manifestări împotriva cancerului mamar, intitulată „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar”. Pe platoul din Piaţa „Avram Iancu” s-a realizat cea mai mare fundiţă umană din Arad. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „Cetatea Voluntarilor”, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad. Acţiunea face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hodneyovasarhely, Syentes şi Arad”.

Prin această iniţiativă Universitatea de Vest Vasile Goldiş, în calitate de partener principal, vizează achiziţionarea unor echipamente performante în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale în depistarea şi combaterea cancerului mamar. „În cadrul acestui proiect încercăm să rezolvăm o problemă deosebit de gravă a secolului nostru, cea a unor boli, la ora actuală, incurabile. Prin efortul echipei care s-a ocupat de acest proiect vom deschide şi la Arad un centru de depistare a cancerului mamar, pentru că prevenţia rezolvă mai mult decât vindecarea propriu-zisă”, a declarat Aurel Ardelean, preşedintele UVVG Arad.

Acţiunea a constat în realizarea celei mai mari fundiţe umane, din care au făcut parte atât elevi din şcolile arădene, cât şi personalităţi feminine precum Eli Lăslean şi Ligia Seculici. La sfârşitul evenimentului s-au lansat în aer sute de baloane roz, iar elevii Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, coordonaţi de profesorul Marius Ţiu, au derulat un marş al bicicliştilor prin centrul oraşului.

No Comments

Comments for „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar” eveniment marcat şi la Arad are now closed.