Directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Dana Negru, a fost declarată incompatibilă

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 17, 2013 with No Comments

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declarat-o incompatibilă pe Directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate PublicăArad, Dana Negru . Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale. De mai bine de doi ani şi jumătate, Dana Negru exercită, simultan, funcţia publică de conducere de director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, funcţia de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul S.C. Terapeutica S.A. şi calitatea de prestator de activităţi de consultanţă în specialitatea de epidemiologie în cadrul S.C. Genesys Medical Clinic S.R.L.

Potrivit ANI, Dana Negru nu au respectat dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţionarii publici [...] pot exercita  funcții  în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcţionar public [...] potrivit fişei postului”.

„Persoana în cauză a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dana Negru a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare”, se arată într-un comunicat de presă remis de ANI.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai precizează în comunicat.

No Comments

Comments for Directoarea adjunctă a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Dana Negru, a fost declarată incompatibilă are now closed.