Pentru că a fost un deținut model Adrian Năstase a fost eliberat

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 27, 2013 with No Comments

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 4 al Capitalei au prezentat, miecruri, motivarea în cazul eliberării lui Adrian Năstase, precizând că fostul lider PSD este un deținut model.

“Analizând cererea în lumina prevederior legale în materia liberării condiţionate (art. 59, art. 60 alin. 2 Cp), instanța reține că poate fi liberat condiționat condamnatul care a executat fracțiunea de pedeapsă prevazută în mod obligatoriu de lege, este disciplinat, stăruitor in muncă şi dă dovezi temeinice de îndreptare (condiţii principale), tinându-se seama şi de antecedentele sale penale (condiţie secundară).

Raportând aceste criterii legale la situatia ce rezultă din actele aflate la dosarul cauzei, instanta apreciază că prin executarea fractiunii obligatorii de pedeapsa, condamnatul a dobândit o vocatie la acordarea beneficiului liberarii conditionate, urmând ca instanta sa aprecieze dacă, în functie şi de celelalte criterii stabilite de lege, este oportună acordarea liberării condiţionate”, se arată în motivare.

Pe 12 februarie, instanţa a decis că Năstase îndeplineşte condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat. Sentinţa nu este definitivă, urmând să fie atacată de procurori.

Sursa:b1tv

No Comments

Comments for Pentru că a fost un deținut model Adrian Năstase a fost eliberat are now closed.